“No es abús, és violació. Si ens toquen a una, responem totes”
Carmen García acompanyada per la Corporació Municipal

Minuts abans de començar la sessió plenària del mes de juliol, la presidenta de l’Associació de Dones Clara Campoamor, Carmen García, va llegir el manifest de rebuig i condemna a l’agressió sexual en grup que va patir una menor fa dos anys i mig a Manresa i que ara s’està jutjant a l’Audiència de Barcelona.

Carmen García va denunciar “la sorpresa i ràbia perquè la fiscalia acusi els agressors d’un delicte d’abús i no de violació i no tingui en compte la sentència de Pamplona que deixa clar que les dones ja no hem de morir perquè es cregui que hem estat violades”. El comunicat de l’Associació de Dones manifesta el suport a la víctima “creiem en tu, demostres un gran valor en aquest judici tan dur, volem justícia, que es reconegui la teva veritat, per tu i per totes”.

Carmen García va oferir dades sobre aquesta realitat “l’any 2018 a l’Hospital Clínic, que és l’hospital de referència, es van atendre 448 casos de violacions. En 2019 el mateix hospital ha atès ja 37 casos de violacions grupals”.

L’alcaldessa, Raquel Sánchez, va manifestar que “estem veient que la justícia no està a l’alçada quan, sense cap perspectiva de gènere, es fa una interpretació que tipifica com un abús el que és una violació. Estem i estarem sempre al costat de les víctimes promovent el rebuig d’aquests actes entre la societat i demanant els canvis legislatius necessaris per garantir els drets de les dones “.

El portaveu d’ERC, Albert Massana, va manifestar el seu suport a les víctimes i va afegir que “és vergonyós el que està passant, creiem que el temps de la conscienciació ja ha passat i ara el que cal és fer més accions que siguin realment efectives per aconseguir l’equitat i la igualtat plenes, calen més polítiques efectives i menys figurar”.

Miguel Ángel Ibáñez, portaveu de Ciutadans, va manifestar que “davant aquesta barbàrie demanem que el càstig sigui exemplar. Les xifres són esferidores, no podrem dir que estem en un país igualitari mentre això es produeixi, hem de treballar des de l’educació, la policia i la justícia”.

El portaveu de Podemos, Miguel Herrera, va dir que “cap dona és culpable malgrat que moltes vegades es culpabilitzen des de la societat i la justícia. Tot el nostre suport a les víctimes i sobretot demanem que no hi hagi impunitat per a les violacions grupals ni tampoc per a la gent que els dóna suport malgrat sigui amb la negació d’aquests tipus d’actes”.

Isidre Cases, portaveu de Junts per Gavà, va manifestar “tot el nostre suport a les víctimes, compartim el manifest de l’Associació de dones Clara Campoamor i estarem sempre del costat de les dones. Cal que posem fill a l’agulla per acabar definitivament amb aquesta xacra”.

Finalment, la portaveu del Partit Popular, Mónica Parés va manifestar que “és fonamental dir que no és un abús sinó una violació i fer-ho tots junts. Nosaltres donem el nostre suport a les víctimes i creiem que hem de treballar plegats per acabar amb aquesta xacra”.