No estàs sola: 900 900 120. Atenció 24h
Presentació de l'app de seguretat a càrrec de la Policia Municipal

 

La violència psicològica contra les dones és l’eix de la programació preparada per l’Ajuntament amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les Dones. L’acte central tindrà lloc el 25 de novembre a partir de les 18 hores, a la plaça Major, amb la projecció d’un vídeo sobre la violència psicològica , la lectura d’un manifest i una acció de rebuig pe totes les dones assassinades. L’escenografia anirà a càrrec de l’Associació de Dones Clara Campoamor.

Avui, s’han iniciat les activitats amb una xerrada a càrrec de la Policia Municipal adreçada a les domnes en què s’ha explicat com funciona l’aplicació de seguretat ciutadà.

L’alcaldessa, Raquel Sánchez, ha destacat que “aquest any volem visibilitzar una violència de la qual moltes vegades no se’n parla i que es pot produir a l’entorn familiar, professional o escolar: la violència psicològica. És una violència que va minant l’autoestima de les dones, una violència que és més difícil de detectar. Amb aquesta programació apel·lem a la ciutadania de Gavà a ajudar-nos a combatre aquest greu problema”.

Gemma Badia, tinenta d’alcalde i regidora d’Igualtat i Feminisme ha explicat que la programació “té com objectiu donar eines que serveixin identificar tot allò que moltes vegades es considera normal i que no ho és. La violència psicològica pretén intimidar, controlar i humiliar a les dones. És important que a certes edats les noies sàpiguen identificar aquests comportaments i fer-los front”.

El 21 de novembre, de 10 a 14 hores a la Biblioteca Josep Soler Vidal, tindrà lloc una activitat formativa adreçada als serveis que formen part del Circuit local d’atenció a les dones víctimes de violència masclista. El mateix dia 21, a partir de les 18 hores, hi haurà el contacontes, Trenquem rols i estereotips, a la Biblioteca Marian Colomé, a càrrec d’Elena Andrés i, el 26 de novembre, es farà a la Biblioteca Josep Soler Vidal a partir de les 17.30.

Diumenge 25 es farà la VII Marxa de les Dones del Baix Llobregat, i el 29 de novembre, a l’American Lake, a partir de les 17 hores, Montse Plaza, doctora en psicologia social i experta en violència masclista, oferirà la conferència “Què és la violència psicològica?”.

Com en anys anteriors, la campanya als centres educatius inclou un taller, enguany amb el títol “Diem no al masclisme!”, adreçat a l’alumnat de 5è i 6è de primària i una acció de sensibilització als patis dels dos instituts públics de la ciutat i del col·legi Immaculada Concepció.

Per reforçar la campanya de sensibilització “No estàs sola” s’han fet tovallons que es repartiran als bars, restaurants i cafeteries de la ciutat.