Noah Tamaral
Tamaral, ahir amb la seva medalla de bronze

La gavanenca Noah Tamaral va aconseguir un important tercer lloc en el Campionat Europeu de Wakeboard que es va celebrar entre el 8 i el 13 d’agost a la ciutat alemanya de Colònia. La gavanenca va competir en la categoria Sub 18 i va aconseguir un total de 28,22 punts, per sota dels 54,00 punts de la segona classificada, l’alemanya Ariana Eimer, i dels 64,56 punts de la primera classificada, la italiana Giulia Castelli.

Tamaral ens va explicar ahir en declaracions exclusives a Gavà Televisió i El Bruguers que l’experiència “va ser molt bonica perquè, a banda de la medalla de bronze, vaig conèixer a gent molt maca allà, i a més vaig aprendre moltes coses, crec que això és el que importa”.

La jove gavanenca ha competit enguany per primera vegada en la categoria Sub 18, ja que fins l’any passat estava enquadrada dins de la categoria Sub 14. Tamaral destaca que “el nivell que hi ha ara a Sub 18 és més gran, i de fet cada vegada que puges de categoria hi ha més nivell i tot es complica més”.

També aquest any ha estat la primera vegada que Tamaral ha competit a nivell internacional, ja que “fins ara només havia participat en competicions nacionals i d’aquí de Catalunya”. Aquesta experiència li ha servit per veure que “hi ha més nivell a fora d’Espanya”, així que “m’he de posar les piles perquè si no la gent va evolucionant molt i si tu no evoluciones també llavors et quedes enrere, i a ningú li agrada quedar-se enrere, tothom vol anar progressant i guanyar”.

Noah Tamaral
Tamaral, en el podi de l’europeu Sub18 de Wakeboard (Foto: Instagram de Noah Tamaral)

Tamaral ha abandonat el col·legi gavanenc on estava estudiant i ha començat a estudiar a l’Institut Joaquim Blume: “Al col·legi on estava a Gavà havia d’estudiar molt, i jo, que soc una persona molt auto exigent i m’agrada treure sempre bones notes, tenia dificultats per compaginar estudis i entrenaments, no tenia molt temps per fer-ho tot molt bé, que és com ho volia fer. Així que m’he canviat a la Blume, que és un institut per a esportistes d’elit, i crec que serà millor per compaginar l’esport, estudiar i treure el major rendiment acadèmic, i fer-me cada vegada més professional”.