Brumot
Llonch ens mostra, en exclusiva, una poteta del nou Brumot

Ha arribat el gran dia. La Companyia General del Foc de Gavà mostrarà per primera vegada el nou Brumot aquesta nit, a les 21:00 hores, a la seva tradicional plantada de dracs i bèsties de foc que es fa al passeig Maragall, a tocar de l’església de Sant Pere. Serà la primera vegada que es podrà veure aquesta nova bestia de l’entitat, que ja participarà en el correfoc que es farà a la nit (recordem: a partir de les 21:15 hores surt el correfoc infantil, i a partir de les 21:30 hores surt el correfoc adult).

Ramon Llonch, president de la Companyia General del Foc de Gavà, ens ha destacat aquest matí que “és un drac especial perquè és un drac molt diferent a tots els dracs normals, sí que és veritat que és un drac de foc però té il·luminació, té articulacions, i té moltes sorpreses que ell mica a mica anirà incorporant al llarg del proper any”.

El Brumot antic fa 25 anys aquest 2023 i es jubilarà amb l’arribada d’aquest nou Brumot, que és el que hauria d’haver estat fa 25 anys: “Vam tenir un problema amb el drac que vam dissenyar, que ens vam inspirar en un que vam veure a un capitell de l’ermita de Bruguers i que era un drac alat. La maqueta a escala havia de ser el reflex del que després hauria d’haver estat el drac, però la logística i l’estructura de la companyia en aquella època era molt justa i el problema que vam tenir és que només teníem una furgoneta que ens deixava l’ajuntament. Per això vam haver d’encongir el Brumot per tal de poder ficar-lo a dins de la furgoneta”.

Brumot
Aquest era l’ambient a primera hora del matí a la planta de dracs i bèsties de foc

Llonch recorda que aquell Brumot “era un drac de categoria 1 molt gran però era molt dolent per ballar portant-lo a les espatlles perquè pesava molt, i també era molt lleig per portar-lo sobre rodes perquè era massa petit”. Per tant, vam haver de “reinventar la funció del Brumot en aquests 25 anys, en els que hem donat protagonisme al tema de la carrossa del carbó a la cavalcada de Reis, i ara després de 25 anys generar el drac que, per mides, inicialment havia d’haver estat, tot i que millorat. Així doncs, avui veurà la llum el projecte de fa 25 anys”.

Aquest nou Brumot “té tot el xassís de ferro i fibra de vidre, i és més fàcil de portar perquè no es porta a pes, tot i que pesa 130 quilos contra els 50 de l’anterior Brumot. Com que va sobre rodes el pes està molt ben repartit, no està pensat per ballar portant-lo a sobre però sí per aixecar la part del darrere i per poder jugar amb ell de totes les maneres que vulguem”.