Nous contenidors de fracció orgànica

Aquest dilluns dóna inici la substitució dels contenidors de recollida de matèria orgànica a la ciutat, una renovació que un cop conclosa, servirà per culminar el nou model de recollida selectiva que l’Ajuntament de Gavà va començar a implantar l’any passat i que ha consistit en la col·locació de contenidors nous en les diferents fraccions de brossa i la renovació de la flota de vehicles de PRESEC menys contaminants i sorollosos.

En total es col·locaran 300 contenidors d’orgànica que se sumaran als 830 ja operatius de resta, vidre, paper i cartró, i plàstic, i que es caracteritzen per ésser més moderns i accessibles per a la ciutadania. També s’ha fet una estudi de reorganització i la ciutat passa a comptar amb 275 illes completes de reciclatge, és a dir que es doblen les àrees i es redueix la distància per accedir-hi. La idea, segons assenyalen fonts municipals, “és incrementar els índex de reciclatge amb una clara aposta per promoure un model de creixement mediambientalment sostenible”.

El nou sistema resulta també esdevé avantatjós perquè s’unifiquen models, la qual cosa a més d’afavorir la seva integració en l’entorn urbà, fa que sigui més eficient el seu buidatge, amb descàrrega lateral, i el seu manteniment. Recordem que l’esmentat canvi també ha comportat la renovació de la flota de PRESEC, amb vehicles elèctrics, híbrids o a gas natural que són menys contaminants i sorollosos.

Model més sostenible

El nou model de recollida de gestió suposa, segons el govern municipal, “una millora de la qualitat dels barris donant resposta a les necessitats de la gent i, a la vegada complir amb els reptes de futur en matèria mediambiental”.

D’altra banda, Gavà ha adquirit tot un seguit de compromisos en matèria de sostenibilitat que comporten l’obligació de dur a terme accions encaminades a “reduir la contaminació atmosfèrica, l’emissió de gasos d’efecte hivernacle, la reducció de deixalles i l’increment de l’estalvi energètic”.

La implementació del nou model ha comportat un increment del percentatge de reciclatge, que ha passat del 34% al 39% en el darrer any.