Vaga de busos per als propers dies

Els treballadors i treballadores de les línies d’autobús  que operen al nostre municipi a través de l’UTE Avanza segueixen protestant  i fan vaga aquest dimecres 15 de febrer

Horaris amb serveis mínims

15 febrer de 2023: de 12.00 a 16.00 hores es fixa la circulació del 20% del servei.

La línia L88, que no té alternativa de servei, circularà al 100%.

La resta de la jornada el servei serà realitzat amb normalitat, però es prevee que pugui haver-hi alguna afectació derivada d’aquest fet.

La finalitat de la vaga és reivindicar avanços en les condicions laborals, ja que, segons precisen el conveni resta paralitzat des del 2019. Lluís González, membre del comitè de vaga per CCOO precisa que “reclamem millores econòmiques i socials com ara dos dies de descans a la setmana o increments del salari d’acord amb l’IPC de cada any, és a dir, no demanem millores sinó que el que volem és no perdre poder adquisitiu”. Entre altres demandes, els treballadors també volen aconseguir “qüestions tan bàsiques com tenir hores mèdiques de visita pels especialistes o una millora en la retribució econòmica dels companys de la nit, que a dia d’avui és precària”.

Tot i que les aturades no tenen, en principi, relació directa amb els problemes que arrossega el servei d’autobusos des de que Avanza se’n va fer càrrec ara fa poc més d’un any, en realitat “tot suma i, tot i que està pel mig la negociació del conveni, també vam participar en la manifestació del passat juliol on es demanaven millores en la prestació del servei. Aquestes millores de les condicions com s’està desenvolupant la feina al carrer afectarien als treballadors, però és evident, i el temps ens ha donat la raó, que els usuaris també són perjudicats”.