Nova jornada del Fòrum 3G

El Parc Arqueològic Mines de Gavà acollirà el proper 19 de novembre una nova jornada del Fòrum 3G que versarà sobre la soledat en les persones grans. La trobada que arrencarà cap a les 9 del matí estarà conduïda pel periodista i responsable de comunicació del Servi d’Ocupació de la UAB, Oriol Puig. L’Alcaldessa Raquel Sánchez donarà la benvinguda als presents i, tot seguit, donaran inici les diferents xerrades. La primera serà la ponència marc: “El reto de la soledad desde una mirada interdisciplinar” i anirà a càrrec de Javier Yanguas, doctor en Psicologia biològica, director de l’Àrea de Ciències Socials i del Comportament de la Secció Europea de l’Associació Internacional de Geriatria i Gerontologia i director científic de l’Àrea de la Gent Gran de La Caixa.

A les 10 hores, arrencarà la conferència “La soledat coma fenomen complex. Idees per la intervenció” a càrrec d’Elisa Sala, coordinadora de l’Observatori de la Soledat d’Amics de la Gent Gran.

A les 10.40 hores començarà la xerrada titulada “La soledat en les persones grans: una font de patiment emocional?”, a càrrec de Josep Moya, doctor en medicina, psiquiatre i membre del Servei especialitzat d’atenció a les persones grans.

A les 11.10 hores es farà un debat i, tot seguit, una pausa cafè. La jornada es reprendrà a les 12 hores amb tallers participatius per abordar la soledat no volguda. A les13 hores es farà la lectura de les aportacions i tot seguit es presentarà el projecte “Compromís amb les persones grans en situació de soledat a Gavà a càrrec d’Isabel Gavilan i Juan Pedro Avinyó representats de al Comissió de Voluntariat del Fòrum 3G.

La jornada culminarà amb l’exposició de conclusions i el tancament a càrrec de la regidora Ester Zamorano.