La Biblioteca Josep Soler Vidal té programades per al setembre i octubre diferents activitats presencials
La Biblioteca Josep Soler Vidal té programades per al setembre i octubre diferents activitats presencials

Les biblioteques de Gavà, Josep Soler Vidal i Marian Colomé, està previst que tornin al seu horari habitual a partir del 14 de setembre.

Sala general de la Marian Colomé

Abans d’aquesta data la biblioteca Marian Colomé, que des de l’inici de l’estat d’alarma havia suspès l’activitat presencial, reobre les seves portes el 2 de setembre amb horari (de dilluns a dimarts i de dijous a divendres de 15.30 a 19h. Dimecres de 10.00 a 13.30h) i serveis restringits.

De la seva banda la Biblioteca Josep Soler Vidal continua amb l’activitat que es va reiniciar poc a poc a partir del juny amb la prestació d’alguns serveis presencials amb tot tipus de garanties sanitàries. Però a més ja té programades presentacions literàries i una hora del conte especial.

En concret divendres 18 de setembre a les 18.30 h tindrà lloc la sala d’actes de la Biblioteca Josep Soler Vidal la presentació del llibre Línies de somnis, de l’alpinista Ester Sabadell. Ester Sabadell és col·laboradora del programa de TVE Al filo de lo imposibe, i ha coronat diversos cims de més de 8.000 m. L’activitat està a càrrec del Club de Lectura Fita i Petjada, especialitzat en literatura de muntanya i viatges. Les inscripcions s’han de fer al correu electrònic b.gava.jsv@diba.cat.

Dies després, dimarts 22 de setembre a partir de les 17.30 es farà una sessió de l’Hora del Conte al Jardí de la Biblioteca, La caixa dels petons, a càrrec d’Eugènia González, emmarcada en la celebració del Dia Internacional de la Pau. Està dreçada als infants major de 4 anys i l’aforament és limitat. Les inscripcions s’han de fer al telèfon 932 639 230

La tercera activitat programada és una novetat editorial que tindrà lloc divendres, 2 d’octubre a partir de les 18.30 hores. En concret es presentarà la novel·la psicològica, en la línia del bildungsroman Todo menos el silencio, d’Emma Marzábal. L’obra parla dels silencis imposats i que guardem per por d’afrontar la realitat. La protagonista no arriba a alliberar-se fins que els trenca, perquè no es poden bregar batalles contra enemics invisibles.

La mirada de Júlia, nouvinguda a l’Holanda dels 70, ens descobreix un país ideal, gairebé perfecte, però en el qual també hi ha silencis que segellen les boques. A poc a poc buscarà el so de la seva pròpia veu, l’únic camí per a alliberar-se.

Tot menys el silenci és una història senzilla que tracta temes complexos: les aparences, la veritat, la incomunicació, el compromís i especialment l’autoengany. En realitat com la vida mateixa.

L’autora de Todo menos el silencio nascuda a Barcelona, actualment viu a Gavà. Va passar un llarg període de la seva vida en els Països Baixos. El coneixement d’aquests li van inspirar aquesta novel·la. Va estudiar Humanitats i a l’Escola d’escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Guanyadora del concurs de Microrelats Ciutat de Gavà 2015, amb el títol “La huida”.

L’aforament de la sala d’actes de la biblioteca Josep Soler Vidal és limitat. S’han de fer les Inscripcions al correu electrònic b.gava.jsv@diba.cat.