La pagesia de Gavà ha començat a plantar aquesta temporada una nova varietat de carxofa, concreatment la Green Queen, i ja han començat a collir els primers fruits. Segons precisa el president de la Cooperativa Agropecuària de la nostra ciutat, Josep Pañella, que també ha cultivat en un dels seus trossos aquest fruit, precisa que “veiem que aquestes llavors s’adapten més bé al nostre microlima” i és que, “si bé és cert que la carxofa de Tudela, la tradicional, té merescuda fama, s’adapta més bé als camps del Prat i Sant Boi, on la proximitat del riu fa que les corrents d’aire que es generen mantinguin més eixut el producte de les humitats evitant que la part baixa de la fulla quedi cremada, i el seu aspecte a primera vista no sigui perfecte, tot i que de gust són igual de bones”.

Així, la varietat blanca de Tudela, juntament amb les condicions especials de salinitat i humitat del sòl del Delta del Llobregat és el que atorga aquesta especialitat a la Carxofa Prat de “gran gust i intensitat”. La Green Queen però, és una varietat més resistent que la tradicional, i que aguanta millor les pressions climàtiques, raó per la qual s’ha començat a conrear en un 25% de les explotacions.