Una treballadora de l'IMPSOL és l'encarregada de recollir les sol·licituds
Una treballadora de l'IMPSOL és l'encarregada de recollir les sol·licituds

Fins al 30 de maig està oberta la presentació de sol·licituds per comprar un habitatge de la segona promoció de pisos protegits que l’IMPSOL està construint al barri de Can Ribes que consta de 136 habitatges 73 dels quals seran de compra i 63 de lloguer i estarà enllestida a la tardor.

Les persones interessades en comprar un d’aquests pisos ho han de fer presencialment, i amb cita prèvia, a l’oficina que s’ha habilitat a la planta baixa de l’Ajuntament. La cita s’ha de demanar al telèfon 93 263 91 00. Una treballadora de l’MPSOL és l’encaregda de recollir les sol·licituds, al voltat d’una una vintena per dia, una cada quinze minuts, segons ha comentat als mitjans de comunicació municipal. El 22 d’abril es va obRir el procés i fins al moment ja hi havia presentades 50 sol·licituds. Totes les sol·licituds que compleixin els reuisits entraran en el sorteig.

Per poder accedir a un pis de lloguer o compra és indispensable estar inscrit en el Registre de sol·licitants d’habitatge amb protecció oficial de la Generalitat. Les persones que hagin escollit la modalitat de lloguer entraran directament en el sorteig sense haver d’efectuar cap altre tràmit.

Requisits
La nova promoció prioritza les persones residents a Gavà que han hagut d’establir-se fora del municipi i que hi volen tornar, o bé que treballen en una empresa de la ciutat. Tant per optar a un habitatge de venda com de lloguer, s’estableix aquest ordre en el procés d’adjudicació: Persones que resideixen i estan empadronades ininterrompudament a Gavà els últims tres anys. Persones que han estat residint i empadronades a Gavà durant un any en els darrers set anys. Persones que han estat treballant en una empresa de Gavà durant els últims tres anys. Persones que no compleixen cap dels requisits anteriors.

Tipologies

Els habitatges de la promoció de Can Ribes es distribueixen en cinc plantes: 64 de tres dormitoris, 64 de dos dormitoris i 8 d’un dormitori. La planta baixa es destina a habitatges i a un local comercial de 840 m2 útils.  També hi ha 136 places d’aparcament.

Dels 73 habitatges de compra hi ha un reservat per a persones amb mobilitat reduïda i 5 per a col·lectius específics. Les dimensions van des dels 68,81 metres quadrats d’un pis de dues habitacions fins als 86,92 metres quadrats des de tres habitacions, i els preus oscil·len entre els 164.155,20 euros i els 207.454,38 euros. El preu mitjà de venda a Gavà és de 3.550 euros/m2.

Dels 63 habitatges de lloguer n’hi ha 4 per a persones amb mobilitat reduïda i 11 per a col·lectius espe­cí­fics. Els preus són de 461,28 euros per a un pis d’una habitació de 51,54 m2; de 615,85 euros per al de dues habitacions i 68,81 m2, i de 637,24 euros el de tres habitacions, que té una superfície de 71,20 m2. El preu mitjà de lloguers a Gavà és de 13,28 euros per metre quadrats.