Segona promoció habitatge públic a can Ribes

Ja es coneix el projecte arquitectònic de la que serà la segona promoció d’habitatge públic de l’IMPSOL al barri de les Bòbiles. L’alcaldessa, Raquel Sánchez, i el gerent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Ramon Torra, van presidir divendres la lectura pública de l’acta del jurat en què s’ha nomenat com a guanyadora la proposta presentada per H Arquitectes.

Per primer cop, l’IMPSOL, organisme que depèn de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, incorporarà a una promoció pública de Gavà habitatge públic de lloguer. Es preveu que uns 70 habitatges dels 130 que es construiran estaran reservats a aquesta modalitat.

L’alcaldessa Raquel Sánchez ha destacat la importància d’aquesta segona promoció d’habitatge públic a can Ribes que, segons ha afirmat, permetrà donant resposta a les necessitats d’habitatge de la ciutadania apostant per un model públic. “Volem garantir que els gavanencs i les gavanenques puguin continuar vivint a la seva ciutat i que ho facin en uns habitatges d’una qualitat excepcional, tal com ho demostren els 143 pisos de la primera promoció al barri, i, a més, a un preu assequible. Aquest és un pas més en la bona direcció per continuar proveint la ciutat d’habitatge públic, no només de compra sinó també de lloguer, una tipologia necessària perquè sabem que a la nostra ciutat els preus són molt elevats”.

Principals novetats

Del projecte guanyador, de l’equip H Arquitectes, Raquel Sánchez ha destacat “no només la qualitat arquitectònica sinó també la integració a l’entorn, a tocar del parc del Calamot i a peu del Parc del Garraf, amb un tipus de construcció sostenible i innovadora”.

El gerent de l’AMB, Ramon Torra, també s’ha referit a la incorporació d’habitatge de lloguer. “Aquesta singularitat vol dir que continuarem vinculats a l’edifici perquè tant l’IMPSOL com l’Ajuntament continuarem presents en la seva explotació”.

Quant al projecte, Torra ha afirmat que “aquesta promoció aporta tots els elements que hem anat afegint quant a qualitat urbana i dels interiors dels habitatges així com d’eficiència energètica, tot plegat vinculat a elements arquitectònics que afavoreixen la vida comunitària”. En aquest sentit, el projecte de la nova promoció destaca per un gran atri cobert que donarà accés a unes galeries que permetran mantenir la privacitat del veïnat i alhora relacionar-se amb la comunitat. “En definitiva, té tota una sèrie d’elements que permeten un ús interior però també de relació amb l’exterior important”.

Un altre aspecte destacat és la flexibilitat en la distribució. “El projecte –afegeix Torra- permet modificar els habitatges en el temps. Aquests es configuren com un sistema de cubiculums agregats un a l’altre, cosa que permet modificar la distribució per donar resposta a noves necessitats de la vida familiar”.

L’AMB preveu que entre els mesos d’abril i maig de 2019 puguin començar les obres de construcció de l’edifici i que aquest estigui finalitzat a la primavera de 2021.