L'alcaldessa durant la trobada amb el veïnat
L'alcaldessa durant la trobada amb el veïnat

L’alcaldessa, Raquel Sánchez, va mantenir, ahir a la tarda, al Nou Espai Sant Jordi, una trobada amb el veïnat dels barris d’Àngela Roca, Bòbiles, Diagonal, les Panes i Ausiàs Marc en què els va presentar els projectes de renovació i millora de les àrees infantils del passeig Maragall i del parc del Mil·lenni. En els dos emplaçaments, que tindran capacitat per a 80 infants de 2 a 12 anys cadascun, s’hi instal·laran jocs inclusius per atendre els infants amb necessitats diverses i es millorarà l’espai públic, es crearan zones verdes i es plantaran noves espècies d’arbres.

Les obres del parc infantil del passeig Maragall es van iniciar a mitjans de gener i les del parc del Mil·lenni s’iniciaran en els propers dies. Es preveu que per a la primavera estigui finalitzades.

Són dos projectes de renovació, de remodelació, de dos parcs infantils emblemàtics a la nostra ciutat. Recuperarem i renovarem espais i parcs infantils que són d’un ús molt intensiu. En el cas del passeig Maragall havia quedat en certa mesura obsolet, envellit, en unes condicions de mobilitat, d’accessibilitat, i d’inclusió no adaptat a les necessitats i a la confortabilitat que volen per als nostres espais”. L’alcaldessa va assegurar estar molt “satisfeta amb els projectes” i espera que “una vegada executades les obres i superades les dificultats o les molèsties que comporten el resultat sigui ben valorat per la ciutadania”. Raquel Sánchez va remarcar que la renovació de les àrees infantils “s’han fet intentant introduir criteris de respecte al medi ambient, de sostenibilitat, incrementat el nombre d’arbres, generar ombres i, sobretot, que siguin parcs infantils inclusius”.

Durant la trobada, els veïns i veïnes van posar èmfasi en la necessitat de tenir més ombres als parcs infantils, que es facin més zones verdes a la ciutat i es plantin més arbres. També es va criticar que es tallessin tres arbres de l’espècie pollancre en el passeig Maragall a l’inici de les obres del parc infantil. L’arquitecta responsable del projecte va explicar, sobre aquest aspecte, que : “Des del principi teníem l’objectiu principal de mantenir tots els arbres i van treballar per cercar solucions, finalment però van arribar a la conclusió que no es podia garantir l’estabilitat de l’arbre perquè podia caure i vam haver de tallar aquest i els dos de darrere”. El projecte, va afegir, “ incorpora importants zones verdes i la plantació d’arbres que donaran molta ombra a la zona”.

En aquesta trobada, l’alcaldessa, que va estar acompanyada per la tinenta d’alcalde, Rosa Maria Fernández, les regidores Ester Zamorano i Gemma Badia i el regidor José Manuel Vara va informar també de la campanya municipal “Fes que tot vagi sobre rodes” per a difondre les normes dels patinets elèctrics per la ciutat. Per tal d’acostar la normativa als usuaris dels patinets elèctrics s’ha editat un fulletó informatiu on es recullen les principals infraccions que es distribuirà en equipaments municipals i en centres educatius de Secundària.

També va parlar del Pla d’Actuació Municipal (PAM) i els va animar a participar i a que facin aportacions. L’alcaldessa els va explicar que tenen de termini fins el 3 de març per fer-ho a través de la plataforma Gavà participa, Gavà decideix i el va convidar a assistir a l’acte que tindrà lloc el 29 de febrer al Nou Espai Sant Jordi en què s’informarà a la ciutadania sobre els diferents aspectes del PAM 2020-2023.