L'alcaldessa ha visitat les obres de la C-245 a l'alçada de Les Panes en companyia de veïnat del barri
L'alcaldessa ha visitat les obres de la C-245 a l'alçada de Les Panes en companyia de veïnat del barri

Les obres de transformació de la C-245 en el tram urbà, el que va des del Parc del Calamot fins la Riera de les Parets van començar fa una setmana a l’alçada del barri de Les Panes i es perllongaran fins la primavera de 2021.

L’alcaldessa, Raquel Sánchez, ha visitat en aquest punt els treballs i s’ha reunit amb veïnat del barri al qual van explicar el projecte de transformació de la carretera de Santa Creu de Calafell i més concretament el tram que els afecta. “Volíem explicar les obres que es desenvoluparan en els propers mesos i sobretot en aquest tram. Jo crec que tindran un impacte molt important en positiu malgrat que totes les obres comporten un termini de molèsties. Aquí veurem una secció d’una C-245 amb dos carrils pels autobusos, un d’anada i un altre de tornada, també doble carril de circulació i un carril bici. Un carril bici que estarà dintre del que es aquest espai més peatonal però que, sens dubte, jo que crec que possibilitarà aquest canvi de mobilitat cap a un model mes sostenible i més segur”, ha explicat l’alcaldessa.

Raquel Sánchez té previst “parlar amb els veïns i veïnes per tal d’explicar-lis el detall d’aquelles actuacions que estan més a prop seu i també quines mesures alternatives estan previstes per tal de reduir al mínim els impactes mes negatius o les molèsties que puguin general aquestes obres”. A més del veïnat també tindrà trobades amb els comerciants de les zones afectades pels treballs.

Els representants dels veïnat que han assistit consideren positiu el projecte i desitgen que passin el més aviat possible els dos anys d’obres “Hem sembla correcte els que ens ha explicat, tota la documentació que ens havia arribar de tota aquesta moguda que hi haurà no solament d’aquí de Gavà sinó de Castelldefels, Sant Boi, sembla molt correcte. Millorarà l’aspecte i el trànsit de transport urbà, no tant pels vehicles particulars, però una cosa o una altre tot no es pot tindre. Ara si tot es compleix per termes fixat millor que millor, que no hi hagi cap inconvenient que es faci anar endarrere no endavant”, assegura Maria Teresa Ferran veïna de la Plaça de les Panes.

El projecte global ja s’ha engegat als cinc municipis que travessa la C-245 i transformarà totalment aquest vial des de Castelldefels i fins a Cornellà passant per Gavà, Viladecans i Sant Boi. El nou vial aposta per la pacificació del trànsit al llarg dels 13 kilòmetres de recorregut i prioritza el transport públic, la bicicleta i els vianants, un fet que comportarà una reducció de la contaminació atmosfèrica i, per tant, una millora notable de la qualitat de l’aire. La inversió total del projecte és de 39 milions d’euros.

A Gavà s’actua al llarg de 3 quilòmetres entre Ponent i l’Espai Roca i el projecte s’executarà per trams. Les obres es van iniciar a principis d’octubre en el tram Gavà Ponent, el més proper a Castelldefels.

El tram urbà, que va començar a executar-se el 26 d’octubre comprèn 1,2 quilòmetres entre el parc del Calamot i l’Espai Roca, en el límit amb Viladecans. És previst que els treballs en aquesta zona finalitzin el gener de 2022. Per evitar les més mínimes molèsties a la ciutadania i en funció de les amplades disponibles del carrer, les obres en aquests 1,2 quilòmetres es farà  en cinc subtrams: Parc del Calamot – Riera de les Parets; Riera de les Parets Fortià Casanovas; Fortià Casanovas – Rambla, i Rambla – Riera de Sant Llorenç.