Òscar Intente presenta la idea d’Europa
Òscar Intente presenta la idea d’Europa

Òscar Intente porta, aquest divendres, a l’escenari de l’Espai Maragall “la idea d’Europa”, un monòleg construït a partir d’una conferència del crític George Steiner. L’acte s’encabeix dins del programa de la Setmana Europea a Gavà.

Òscar Intente ha estat l’artífex de la idea i director. També n’és l’intèrpret, junt amb Ferran Martínez (músic) i autor de les pintures que apareixen a l’espectacle i al llibret de ma. La traducció és de Víctor Compta

En un món absolutament desajustat i en acceleració constant cap al desconegut, on creix la incertesa i la por i on res ja no és ni serà com era, potser convé començar a demanar-se si no caldria treballar per mantenir una certa civilitat, la capacitat de convivència que en alguns moments hem arribat a aconseguir a Europa.

George Steiner

És un prestigiós humanista i erudit francès que parla de l’home europeu contemporani. Dels homes, dones i nens europeus que duen, com si fos una motxilla massa carregada, un pes a l’esquena. El pes d’un passat brutal i grandiós alhora. Hem arribat fins aquí. Bé, i ara què? Què és, Europa? L’home, diu Steiner, té una gran capacitat per fer el mal, però també té una gran capacitat per dedicar-se a coses ben inútils; la música, les matemàtiques, la poesia, la bellesa…, potser la bondat.