Óscar Manresa
Óscar Manresa obre un nou restaurant a Gavà Mar, Catalina (Foto: cortesia Óscar Manresa)

Óscar Manresa ha obert un nou restaurant a Gavà, Catalina. El xef ha apostat de nou per Gavà Mar després que l’any 2009 obrís allà mateix el Kauai. A pocs metres del Kauai és on Pepe Tejero tenia el restaurant Les Marines, i aquest és justament l’emplaçament que ha escollit Manresa per instal·lar-se amb Catalina: “Crec que aquest és un espai brutal dins de la zona de Gavà Mar, i crec també que Gavà es mereix un restaurant si no d’alta cuina sí que amb un cuidat exquisit, i aquest espai és espectacular i apropiat per desenvolupar aquesta idea”.

Manresa ha redecorat totalment l’antic Les Marines amb l’ajuda de la interiorista Estrella Salietti, que ja havia treballat prèviament amb Manrfesa en el disseny d’espais d’altres restaurants seus. El xef ens ha explicat que, “els salons són els mateixos perquè no hem tocat l’estructura dels edificis, però sí que hem reinventat tot l’estilisme. Pots estar a la terrassa i sentir-te com si estiguessis a un restaurant de luxe de les Illes Seychelles, per exemple. Hi ha molta vegetació, i de fet hem incorporat la vegetació a dins dels restaurant, que abans estava només a fora. Crec que hem aconseguit un restaurant molt agradable, amb colors verds i teula encaixats en aquesta pineda brutal”.

Óscar Manresa
Interior del restaurant Catalina (Foto: cortesia Óscar Manresa)

Respecte a la cuina, l’aposta és clara: “Una cuina de producte amb molta brasa de carns i peixos, sense oblidar els arrossos, i amb un pica-pica d’alta qualitat”. Tot i que és molt a prop del Kauai, Manresa diferencia els dos establiments ja que “el Kauai és més un xiringuito de platja on es menja molt bé, on pots anar amb tota la família, des d’on es veu el mar i hi accedeixes més directament a la platja, i el Catalina és un restaurant comme il faut, és més tranquil, i en un entorn preciós on, tot i que no veus el mar, sí que veus la pineda, que és un espai preciós que hem volgut aprofitar i a on hem fet un espai de lounge.

Manresa i el seu equip encara estan treballant a “la zona exterior, que és on es feien esdeveniments i bodes a Les Marines, i esperem tenir-la preparada pel mes de setembre, estem ara en procés de pintat i arranjament de jardins. De fet hi ha aquí un projecte de jardineria molt important per tal que aquest torni a ser un lloc de referència a la costa barcelonina tal i com ho era quan el portava Pepe Tejero”.

Per cert, una curiositat: la Catalina del nom del restaurant és ni més ni menys que la mare d’Óscar Manresa.

Óscar Manresa
La barra del restaurant Catalina (Foto: cortesia Óscar Manresa)