pagesia

Just abans de començar el ple de setembre, els grups que presentaven la declaració política a favor de la pagesia –PSC, ERC, PP i Junts- i representants de la Cooperativa Agropecuària de Gavà van voler escenificar aquest suport a les portes de la sala de plens. El president de la cooperativa, Josep Pañella, va agrair el suport dels grups municipals, així com de l’Institut Agrícola Català de Sant Isidre, que els ha donat suport durant tot el procés d’al·legacions en contra de l’ampliació de la Zona Especial de Protecció de les Aus. “Aquesta declaració recull les reclamacions que, des de fa temps, fan l’Agropecuària i la pagesia de Gavà”, va afirmar Pañella, “Estem molt preocupats, perquè ampliar la ZEPA seria la ruïna de la pagesia. Actualment, ja hi ha 1000 hectàrees que la Generalitat no està gestionant”.

Els pagesos i pageses de Gavà, juntament amb els de Viladecans, reclamen un canvi de normativa al Parc Agrari que els sigui més favorable, ja que “fa 25 anys que tenim la mateixa”, va assegurar Pañella. També va reclamar inversions, com “nous caragols d’Arquímedes, que permetrien desguassar l’aigua de les corredores a la riera dels Canyars i evitar que portin aigua a la Murtra”.

Finalment, el president de la Cooperativa Agropecuària va voler remarcar la importància d’aquesta declaració política, que és un primer pas per portar les seves reclamacions Parlament de Catalunya.