Passejada de tardor

La Colla de Caminants Francesc Lasarte organitzen una Passejada de tardor el proper 19 de novembre. Es tractarà en aquest cas d’una ruta circular apta per a tota la família que passarà per llocs molt significatius de les muntanyes del nostre entorn. Serà una excursió “assequible per a tothom, pot fer-la tothom tot i que avisem que és un camí moderat, no es necessita cap experiència tècnica ni tenir el cos acostumat, són 15 quilòmetres que es poden fer en quatre hores tranquil·lament”, ens explica Mariví Muñoz, membre d’aquesta colla.

La sortida tindrà lloc al Parc del Mil·lenni a les 9 del matí i d’allà es pujarà cap a La Sentiu, desprès s’anirà per Brugués, pel castell d’Eramprunyà, La desfeta, La Clota, i es tornarà a La Sentiu per acabar de nou al punt de sortida, el Parc del Mil·lenni. Són 15,07 quilòmetres amb un desnivell positiu de 611 metres i un desnivell negatiu de 607 metres. L’altitud màxima que assoleix el recorregut és de 519 metres, i la mínima de 29 metres. S’avisa a tots els participants que és important que cadascú porti la seva aigua, però l’entitat oferirà un petit esmorzar als inscrits en una aturada que faran a meitat de recorregut. Tot i això, cadascú pot emportar el menjar i la beguda que consideri adient.

La Colla de Caminants Francesc Lasarte organitza cada any la tradicional pujada a peu a Montserrat, però l’any 2010 van decidir organitzar una altra activitat per omplir el buit en el període que hi ha entre cada pujada a Montserrat. La iniciativa va sorgir l’any 2010 perquè, “tot i que tothom sap que la nostra entitat es dedica amb tota la seva força i ànima a realitzar anualment la caminada a peu a Montserrat, volíem també muntar una altra caminada a banda d’aquesta, com que ens grada tant la muntanya vam pensar d’organitzar una altra activitat per poder trobar-nos tots”,

Tot i això, aquesta excursió “no la fem cada any, però de tant en tant fem sortides i anem variant els nostres recorreguts, potser un any anem per les nostres muntanyes però un altre anem al Montseny i un altre al Garraf”. L’objectiu, doncs, és “poder trobar-nos en el període que hi ha entre les sortides que fem a Montserrat cada any”.

Aquestes excursions “les fem només per passejar, uns anys són més complicades que altres però sempre tenim present l’objectiu de fer una passejada tranquil·la i en família”.