Isidre Casas, portaveu del GRup Municipal Junt per Gavà
Isidre Casas, portaveu del Grup Municipal Junts per Gavà

El govern socialista ha anunciat, en els darrers dies, l’aprovació del Pla d’Innovació i Reactivació Econòmica en el marc de l’acord ciutadà aprovat, ja amb l’abstenció del nostre grup, el juny passat. La situació actual de pandèmia ha impedit fer la presentació en societat amb un gran acte, com ja ens tenen acostumats, on hi ha més pa que formatge. No ens hem lliurat, però, de l’anunci previ, a manera de banderoles que han omplert la ciutat aquests mesos, per donar al Pla el caràcter institucional que amaga el seu veritable sentit: el sentit partidista. Doncs sí, ens han volgut colar, amb l’excusa de la greu situació econòmica i social que vivim i la voluntat de trobar consensos, mirada llarga i estar a l’altura, un nou Pla d’Actuació Municipal (PAM) vestit de Pla d’Innovació i Reactivació Econòmica —que sona molt millor— per als pròxims dos anys i mig, el que queda de legislatura, ves per on.

Del procés engegat per elaborar aquest Pla, reivindiquem la utilització, més sovint, d’aquests processos de participació ciutadana per validar alguns dels projectes estratègics que inclou (Pla de Ponent, Pla els Joncs, Ciutat Esportiva Can Torelló…).

Anant a l’altre tema d’actualitat. Ens trobem que, malgrat el consens de tots els partits per ajornar les eleccions del 14F (excepte el PSC), un cop més la justícia, en forma de TSJC, irromp en el panorama polític català per decidir quan hem de votar. Em poso en la pell d’aquells i aquelles que heu estat estrictes en el compliment de les mesures restrictives i us ha tocat ser membres de mesa i se’m gela la sang, creieu-me. Encara poden rectificar, veurem. Si no és així, nosaltres sempre hem dit que no ens fan por les urnes i aquest cop no serà menys. Però amb la salut no s’hi juga i crec que el tauler de joc, en els temps que corren, s’ha pervertit abans de començar la partida. Cuideu-vos!