Patricia Leiva, Reina de les Festes Pilar 2019

La Casa d’Aragó de Gavà, Viladecans i Castelldefels ha donat inici, aquest dissabte, a la celebració dels actes del Pilar. El Casal Municipal de Cultura American Lake ha estat, un any més, l’escenari on ha tingut lloc la presentació de la Reina de les festes que enguany recau en la persona de Patricia Leiva, substituint Ariadna Maurel Juanes, que va ser l’anterior Reina.

En la seva intervenció, el president de l’entitat regional, Miquel Ávila, va destacar “el bon nombre d’activitats programades per aquestes festes on podran gaudir grans i petitsi ha destacat “la implicació que, des de ben nena, ha tingut amb l’entitat la Reina entrant de les festes, primer a la Rondalla i després ballant al grup Añoranza

Enguany, el pregoner de l’inici de les festes ha estat Mauro Rodrigo, el president del Centre Aragonès de Sarrià que, des de sempre, ha mantingut una estreta relació de germanor i ajut amb l’entitat de Gavà. Rodrigo va lloar “l’empenta i resistència de l’entitat regional de la nostra ciutat que assegurava que “ha estat capaç de superar moments molt difícils, i ha destacat la importància de la seva existència “perquè nosaltres som com petites ambaixades d’Aragó als diferents pobles i ciutats i, “a més de ser espais de trobada i oci tenim un paper clau en la preservació i promoció de la cultura i les tradicions aragoneses”.

La Casa d’Aragó va lliurar una placa d’obsequi al pregoner, Mauro Rodrigo.

Ávila va recordar que aquestes festes “són les més importants per a nosaltres”, el moment culminant de les quals tindran lloc el 12 d’octubre, amb la missa baturra, el trasllat de la imatge de la Mare de Déu amb la posterior ofrena floral i l’espectacle folklòric aragonès que, any rere any, desperta una gran expectació. Cal esmentar, la paella, les finals dels torneigs esportius el II “Concurs Escape Aragonés”.

La vetllada de dissabte va continuar amb la rifa d’un pernil, l’actuació de jotes del grup Añoranza i un sopar per a socis i simpatitzants al bar del seu centre.