pebrot del Padró

Sí, el pebrot de Padrón gavanenc existeix. Josep Pañella, president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, és un dels pagesos gavanencs que en cultiva. Ell en planta unes 10.000 unitats anuals d’un pebrot que és “el pebrot dolç típic del municipi de A Coruña, jo ja porto quatre o cinc anys que estic sembrant aquest pebrot”.

Tot i que aquest és un producte típic d’aquell municipi gallec, la veritat és que “aquest pebrot va força bé a la nostra zona perquè el comences a collir al mes de juny i, si no hi ha cap negada ni cap condició climatològica molt adversa, el culls gairebé fins el novembre”. A més, aquest pebrot “no té gaires malalties, sí que el tens que anar cuidant però no és un producte molt delicat, es cultiva molt bé a la nostra zona”.

La pràctica totalitat de la producció gavanenca d’aquest pebrot acaba a MercaBarna ja que “el veritable problema que té és que hi ha molta oferta, cada vegada en ve més de fora, però en el mercat la veritat és que hi ha molta producció”. A Pañella li agradaria que tant aquest com altres productes agrícoles gavanencs es coneguessin més: “es desconeix molt l’agricultura de Gavà, es té molt desconeixement dels productes que es conreen tant a la zona agrícola de Gavà com al Parc Agrari del Baix Llobregat. Ja sé que el típic és el tomàquet, però en tenim moltes altres produccions com ara la carbassa, el carbassó o la síndria”.

pebrot del Padró