Perruqueries i estètiques de Gavà tornaran a protestar
Imatges de la concentració del passat 20 d'octubre.

Les perruqueries i centres d’estètica de la nostra ciutat sortiran de nou al carrer per protestar per “la precària situació que pateixen” i reivindicar “la baixada de l’IVA per al sector”. La manifestació, convocada a nivell nacional, tindrà lloc el proper 20 de gener, a partir de les 10 hores, a la plaça de Jaume Balmes.

Els centres que es vulguin sumar a la protesta i obtenir més informació ho poden fer a través d’aquest grup de Facebook i d’aquest altre de Wahtsapp

Recordem que, el passat mes d’octubre, els professionals d’aquest col·lectiu ja van fer una concentració demanant “accions urgents davant l’enfonsament de l’activitat” i que segons revelen els resultats de la IV Onada de l’Estudi d’Impacte Econòmic de la crisi de la COVID-19, han patit “una caiguda d’un 35,7% i pèrdues econòmiques de 140 milions d’euros durant la campanya de Nadal”.

De l’estudi es desprèn, a més, que “durant 2020 han tancat a Espanya el 37’7% de les pimes de la imatge personal, la qual cosa suposa la desaparició de 18.096 establiments, i una reculada en el volum de negoci global de 1.552 milions d’euros”.

Per al sector, la caiguda de facturació el passat Nadal és “especialment perillosa”, tenint en compte que “en aquestes dates sol produir-se un dels pics d’activitat més importants de l’any, juntament amb la temporada de noces i comunions, i que antecedeix a dos dels mesos de menor activitat del sector, com són gener i febrer”.

Baixada de l’IVA al 10%

El sector reclama, des de fa 8 anys, la recuperació de l’IVA reduït al 10% que asseguren que “seria un bon impuls per contenir la crisi derivada del coronavirus” i lamenten que “no se’ns hagi escoltat”, perquè “si Nadal ha estat fatal, la preocupació és màxima en aquests dos propers mesos tradicionalment dolents” i que, “si no es posa remei, suposarà la ruïna”.

Persegueixen, així mateix, potenciar la visibilitat de les perruqueries i l’estètica i la seva capacitat de pressió sobre el Govern i els partits polítics que el secunden, perquè compleixin amb els seus compromisos i aprovin la baixada de l’IVA de la imatge personal.

Les concentracions estan promogudes per associacions i organitzacions empresarials de la imatge personal, com la ‘Plataforma de Peluqueros Unidos de España’, ‘Creer en Nosotros‘ o la ‘Alianza por la Bajada del IVA al 10% a las peluquerías y estética’, que també les estan difonent a través de les xarxes socials, a més de comptar amb el suport de l’Associació Nacional d’Empreses de la Imatge Personal ANEIP, així com d’altres associacions del sector.