Playmobil
El pessebre fet amb figures de Playmobil

Gavà acull per segon any consecutiu un pessebre fet íntegrament amb figures de Playmobil, que a Espanya es van conèixer com els Clicks de Famobil. L’any passat ja es va poder veure al Museu de Gavà juntament amb el pessebre tradicional, i enguany tornarà a estar disponible per visitar-lo però a la Unió de Cooperadors.

El seu responsable és José Gómez, que és un gavanenc col·leccionista de figures de Playmobil que assegura sentir-se “content amb la nova ubicació, és un espai més gran i amb molta més llum, així que millor encara que l’any passat”.

El pessebre és una decoració que, òbviament, ha de tenir uns mateixos elements cada any, però “per no fer sempre el mateix hem canviat una mica el paisatge, i a més hi ha també overbooking perquè hi ha al voltant de 300 figures i 800 accessoris”. A més, també hi haurà “un caganer que s’haurà de buscar i que el fabriquem nosaltres i és totalment de Playmobil”.

Playmobil

Aquest pessebre “no deixa de ser un betlem clàssic però no és tampoc un betlem normal ni tradicional, i nosaltres sempre afegim petites cosetes, com per exemple una tasca, per tal que no quedi massa seriós”. El muntatge del pessebre els ha costat tres dies de treball: “En canviar d’ubicació hem hagut de re-fer-lo de nou, i han estat moltes hores entre preparar i muntar no només el pessebre sinó també la tarima, el tancament, la taula, o el metacrilat”. A més, cada peça s’ha de col·locar una a una i “aquí et pots passar moltes hores”.

A Gómez, tot i aquestes innovacions respecte al que és tradicional, li agrada “ser el més fidel a l’escenari original, i per això no hi ha riu en aquest pessebre, ja que per allà no passava cap riu”

Tot i que els Clicks es van fer molt populars als anys 80 del segle passat i avui dia ja no tenen tant de predicament, el cert és que es continuen fabricant i, de fet, “hi ha gairebé de tot en l’univers Playmobil, el que et puguis imaginar és molt probable que existeixi en Playmobil. Actualment Playmobil reedita les peces antigues i, per aquest motiu, el col·leccionisme perd valor, Playmobil ara busca arribar als infants actuals”.

Playmobil

Al marge del betlem es podrà veure, d’una banda, una peça fabricada íntegrament en 3D de gairebé un metre d’alçada, i de l’altra banda, tres soldats imperials de la saga Star Wars fabricats també en 3D i que fan uns 40 centímetres d’alçada. A més, hi haurà exposades nou figures exclusives de Playmobil, algunes de les quals no es poden trobar a Espanya i que fan uns 70 centímetres d’alçada. Entre aquestes figures hi ha un Santa Claus, un jardiner o un obrer.

El pessebre de Playmobil es pot visitar de dilluns a divendres, de 10:00 a 14:00 hores i de 17:00 a 20:00 hores. El dissabte 17 només es podrà visitar de 10:00 a 13:00 hores, i els caps de setmana estarà tancat ja que la Unió de Cooperadors també tanca. El pessebre es pot visitar fins el proper 5 de gener.

Playmobil