piscina descoberta
Marés i Roig, amb l'alcaldessa de Gavà

Mireia Marés i Jordi Roig, arquitectes guanyadors del concurs d’idees per la construcció de la nova piscina descoberta municipal que l’ajuntament té projectada a ca n’Horta, han estat rebuts aquest matí per l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia. En una xerrada distesa, la batllessa ha volgut felicitar personalment als dos arquitectes que han presentat un projecte anomenat “Entre camins”.

Marés ha assegurat que els dos se senten “molt satisfets amb el resultat del concurs, i sobretot veient la resposta que hem constatat tan per part de l’equip tècnic de l’ajuntament com per part de la ciutadania, ja que sembla per les dues parts el nostre projecte ha estat molt ben rebut”.

“Entre camins” és un projecte que sobretot es caracteritza perquè “busca la integració al lloc”, en paraules de Marés, “així que primer vam haver de llegir i entendre el lloc, que té un valor paisatgístic molt important per la ciutat, i la nostra proposta es basava en intervenir però fent que la gent sentís aquesta intervenció com seva”. És per aquest motiu que en el projecte està molt detallada aquesta intervenció, que en tot cas hauria de ser “sense grans moviments de terra, conservant especialment tota la textura que té el lloc i que està definida pel blau, present en l’aigua i el cel, en el verd i també en el vermell, molt present als murs”. En aquest sentit, i tal i com explica Roig, “les piscines pràcticament les col·loquem a sobre de la cota actual i, per tant, el moviment de terra hauria de tendir a zero”.

El projecte també fa especial incidència en les qüestions mediambientals i de sostenibilitat, “sobretot en la part passiva d’aquesta sostenibilitat, que és el més important avui dia”, explica Roig: “És a dir, que aprofitant el medi ambient, el sol, la ventilació, o l’aire, puguem aconseguir una eficiència energètica altíssima”. Sostenibilitat que el projecte també explicita “en el cost d’execució, de manteniment i d’explotació, així com també en l’ús de materials eco eficients de quilòmetre zero i de petjada de carboni o mínima o bé igual a zero”.

El projecte consisteix, segons ens detalla Marés, en “una làmina d’aigua de 1.250 metres quadrats repartits en tres vasos: un petit de 20 centímetres de fondària pels més petits, una piscina de competició de mides olímpiques reglamentàries, i una tercera piscina lúdica que no és un únic vas de geometria clàssica sinó que hem volgut trencar-la una mica per tal que el seu ús sigui més amable”.