Després del descobriment de la placa la festa es va traslladar al carrer
Després del descobriment de la placa la festa es va traslladar al carrer

El col·legi Sagrat Cor està celebrant el centenari de la seva fundació, una iniciativa de la professora Pepita Ramon Salla, amb un munt d’activitats en què tota la comunitat educativa del centre hi participa activament.

Ahir a la tarda el director del col·legi, Juan Ruiz acompanyat de l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, van fer el descobriment de la placa commemorativa del centenari i d’una rèplica de la que es va col·locar en el cinquantenari. El director del centre va explicar que “avui, el Sagrat Cor amb el descobriment d’aquesta placa en la qual es commemora el centenari volem fer un homenatge a totes les persones que dirigint, ensenyant i aprenent a les seves aules, formen part d’aquesta gran família” i es va mostrar orgullós “ de la nostra tasca pedagògica i de servei a tota la població de Gavà”.

L’alcaldessa va assegurar que el Sagrat Cor “és una escola que forma part de la història de la nostra ciutat i de la vida de molts gavanencs i gavanenques”. Va recordar la figura de la fundadora i de la seva filla Maria Eugènia Marrugat que va continuar la seva obra i va desitjar “que l’escola continuï amb aquest projecte educatiu, que és un bon projecte, que les famílies valoren. Que continuïn complint molts anys i treballant per fer de la educació a la nostra ciutat un pilar essencial”.

Després de la descoberta tothom va sortir al carrer a celebrar el centenari amb la música i animació del grup Tumbatá i una xocolatada.

Els actes continuaran a l’abril a l’exposició fotogràfica 100 anys d’història del col·legi Sagrat Cor, a la biblioteca Josep Soler Vidal. El maig se celebraran a l’Espai Matagall els Jocs Florals que enguany estan dedicats al centenari del col·legi. D’altra banda el 19 de juny, al matí, també al Maragall hi haurà actuacions especials al Festival d’Estiu.

Les activitats retornaran a la tardor i a l’octubre es farà una trobada amb antics alumnes, mares i pares. Al novembre està prevista una excursió de tot l’alumnat i al desembre finalitzaran els actes de celebració amb actuacions especials al Festival de Nadal.