Policia Municipal
Badia, amb Pere Rivas i les dues agents que han fet de models pels cartells anunciadors de la convocatòria

L’Ajuntament de Gavà ha obert una convocatòria d’11 noves places de Policia Municipal, de les quals 4 es reserven exclusivament per a dones. Es tracta d’una iniciativa que ha presentat aquest matí l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, en el decurs d’una visita a la mateixa comissaria de la policia local on ha aprofitat per entrevistar-se amb el recentment anomenat cap del cos, Pere Rivas.

Badia ha volgut destacar que, amb aquest gest, “apliquem precisament el Pla d’Igualtat de l’Ajuntament per afavorir que en el cos hi hagi una incorporació de dones agents de policia”. Segons l’alcaldessa, aquesta nova tongada de dones policia “incrementaria des d’un 5% aproximadament fins gairebé l’11% el percentatge de dones dins del cos”.

“Encara ens queda molt recorregut per fer”, ha assegurat Badia, que ha posat en valor “la importància que té el fet que el cos de policia es feminitzi, una tasca que altres cossos de policia sí que estan fent, i per tant és important per Gavà que hi hagi presència de dones en el seu cos de policia, que hagi aquest component femení, i que existeixi la percepció d’aquesta presència de la dona en els cossos de seguretat”.

D’aquesta manera, el consistori posa el focus en la presència de la dona en el cos de la Policia Municipal perquè “la feina la fan molt bé, una efectivitat que no depèn en cap cas del gènere sinó de la professionalitat dels agents”.

Badia s’ha mostrat “amb moltes ganes” de que s’incorporin aquests nous agents de policia municipal, un increment de plantilla que “ens permetrà donar un millor servei no només a la ciutadania sinó també de proximitat, que pensem que és un servei que s’ha de reforçar, i també ens ajudarà a aconseguir que la ciutat sigui més segura, que ja ho és, però que encara ho sigui més”.

La convocatòria, ha destacat finalment badia, “és lliure i està oberta fins el 29 d’abril per totes aquelles persones que compleixin els requisits”.