Plantada La Falla 2023

La Casa València de Gavà ja ha plantat La Falla que centrarà tots els actes festius del cap de setmana faller a la ciutat. El monument d’aquesta edició, que es pot admirar a la plaça de Jaume Balmes, té com a temàtica “Com està el món ” i presenta tot un seguit de figures amb al·lusions als conflictes bèl.lics, el context econòmic o a la situació del clima. Tots el Ninots, que han estat dissenyats per 14è any pel mestre Paco Vízcaino, configuren un conjunt de 8 metres i mig d’alçada fet amb fusta, cartró reciclat i poliespan.

El procés de muntatge ha començat a primera hora del matí, amb l’arribada, en camió, de les figures des de terres valencianes i ha durat prop de 6 hores en completar-se. Una feina que, segons l’entitat regional, “és laboriosa i requereix de cura, paciència i experiència”.

El President de la Casa de València, Sergi Engli, es mostra “molt content de poder seguir mantenint aquesta tradició per 33è any, un esdeveniment plenament consolidat que la gent espera i gaudeix intensament i que atrau molts visitants de fora la qual cosa ens fa molta il·lusió”.

Programa d’activitats

Divendres, 14 d’abril

A les 18.30 hores, la plaça de Jaume Balmes acull la “Cridà” a les Falles, amb l’actuació del grup local Soulmates que interpretaran la seva cançó “Molt de Gavà” dedicada a la nostra ciutat.

A les 20.30 hores, té lloc la presentació de la Fallera Major i la Fallera Infantil, a la Sala de Plens de l’Ajuntament i a continuació hi haurà un brindis d’honor.

Dissabte, 15 d’abril

Es podrà gaudir de les atraccions de fira a la plaça de Francesc Macià i paradetes de productes artesans al llarg de l’avinguda Diagonal.

A la tarda, a partir de les 19 hores, es farà la 26a edició de la tradicional Desfilada de Moros i Cristians, amb música valenciana amb la banda de l’Horta Sud de Paiporta i la participació de la Companyia General del Foc i un recorregut per la Rambla i el carrer Sant Pere. El seguici culminarà a la plaça de Jaume Balmes, indret on, es farà la representació final dels parlaments dels capitans de les comparses.

Diumenge 16 d’abril

Encara es podrà passejar per la fira comercial. A les 11.30 hores les Falleres desfilaran fins a l’església de Sant Pere on, a les 12.30 hores, es farà la missa en honor a la Mare de Déu dels Desemparats.

A partir del migdia, es podrà gaudir de diferents espectacles a la plaça de Jaume Balmes, indret on també es farà el típic dinar de “Cabasset”. Les actuacions seguiran a la tarda i ja, en fer-se fosc, cap a les 21.30 hores, es procedirà a la Gran Mascletà i a la Cremà de la Falla.