El Ple mostra el seu suport a la pagesia local
El Ple mostra el seu suport a la pagesia local

Tots els grups municipals van votar a favor de la declaració política presentada al Ple de desembre per PSC i Junts per Gavà reivindicant que l’ACA faci les inversions necessàries per resoldre de manera urgent i efectiva els problemes que la pagesia local pateix al Parc Agrari.

Jordi Tort, portaveu del grup municipal del PSC, assegura que “és urgent que d’una banda, es faci el correcte manteniment i neteja de la Riera dels Canyars i de l’altra s’inverteixi en sistemes de drenatge que eviti que els camps s’inundin quan plou”.

Isidre Casas, portaveu de Junts, recorda que “el sector fa anys que es queixa del dèficit d’inversions en infraestructures hidràuliques”, per això també demana que “la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, com a entitats supramunicipals, estudiïn almenys la possibilitat d’avançar el finançament d’aquesta inversió per tal que es pugui fer el més aviat possible”.

Des del PP, la seva portaveu, Mónica Parés, va recordar que “nosaltres fa temps que demanem aquestes millores perquè són problemes que venen de lluny i, si no s’ha fet, és perquè no interessa ja que governen els mateixos”.

Miguel Herrera, portaveu de Podemos, també refermava “el suport a un sector que cal ajudar perquè són el motor d’una activitat econòmica real i vital”. Podemos recorda que “fa temps que reivindiquem inversions a la zona per resoldre els problemes actuals, i els que vindran amb el canvi climàtic, raó per la qual cal actuar des de ja”.

Ciutadans, de veu del seu portaveu Miguel Ángel Ibáñez també diu que “és clau ajudar la pagesia” tot precisant que “si el govern enlloc d’invertir en el Procés, ho hagués fet en això, els problemes del sector estarien resolts”.

El portaveu d’ERC, Albert Massana, ha reivindicat “la necessitat que totes les administracions vagin a una per resoldre els problemes de la pagesia” i “cal reivindicar amb fermesa que l’ACA faci les inversions pertinents al Parc Agrari”