PSC i JUNTS
Fernández, Tort i Casas, aquest matí a l'Ajuntament de Gavà

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de Gavà i Junts per Gavà (JUNTS) presentaran en el Ple de desembre una moció política conjunta de suport a la pagesia gavanenca. El text de la moció adreça a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) la responsabilitat de portar a terme “actuacions que la mateixa ACA ha admès que són necessàries”, tot i que “ha admès també la impossibilitat de la seva execució com a conseqüència de la crisis de 2008 i de la manca sostinguda de recursos”.

La moció del PSC i Junts, però, assegura que ara la situació ha canviat ja que “l’ACA té disponibilitat de recursos en els propers anys que els permet afrontar inversions pendents, com la que ens ocupa i ens preocupa”, i ho argumenta explicant que aquesta disponibilitat de recursos “ens la van comunicar en la recent trobada amb parts dels actors implicats agafant el compromís de fer les tasques i actuacions necessàries prioritzant aquelles més urgents”.

Isidre Casas, portaveu de Junts, ha explicat que aquesta moció conjunta pretén “recolzar a la pagesia en la seva demanda històrica de dèficit d’inversions en infraestructures hidràuliques, i esperem que la resta de grups municipals s’hi afegeixen”. Segons Casas, “el que demanem bàsicament és, per una banda, que l’ACA faci allò que va prometre i que no és altre que la neteja de la riera dels Canyars, que s’hauria de fer de forma urgent degut al seu estat actual; i de l’altra banda, que inclogui dins del seu pla d’inversions 2021-2026 aquesta demanda d’infraestructures hidràuliques que la pagesia gavanenca porten fent ja fa molts anys”.

A la moció també es demana, tal i com explica Casas, que “la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, com a entitats supramunicipals, estudiïn almenys la possibilitat d’avançar el finançament d’aquesta inversió per tal que es pugui fer el més aviat possible”.

Rosa Maria Fernández, regidora del PSC, ha denunciat que “si no es dota a la pagesia de les infraestructures necessàries, al final estem acabant amb la nostra pagesia, un sector que any rere any està patint unes inundacions que són fruit de la manca d’inversions de l’ACA”. La regidora assegura que les mesures que s’han portat a terme “són insuficients perquè els problemes que hi ha a Gavà ja són d’unes conseqüències irrevocables: Si no es porten a terme les inversions necessàries en el sistema de drenatge tant de Canyars com de La Murtra, i que inclou infraestructures com les comportes, arreglar el cargol d’Arquímedes, o estudiar la possibilitat d’instal·lar un segon cargol”.

Fernández ha recordat a més que “des de l’equip de govern municipal estem constantment reclamant aquestes inversions a tots els òrgans als quals se’ns convoca i amb tota la força que com Ajuntament tenim”.

Jordi Tort, portaveu del grup municipal del PSC, ha posat de relleu que aquesta moció conjunta entre el seu grup i Junts “ve de l’acord de pressupostos al qual vam arribar els dos grups municipals i referma aquest procés de treball conjunt que volem fer per donar suport a la pagesia i aconseguir les inversions necessàries per tal que puguin continuar treballant i no s’inundi el Parc Agrari del Baix Llobregat cada cop que ens cauen quatre gotes a Gavà o a Viladecans”.

El Ple Municipal de desembre es celebrarà el dimecres 23 a partir de les 18:00h i serà telemàtic tal i com ho ha estat des de que va esclatar la pandèmia el passat mes de març. La sessió es podrà seguir a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Gavà.