Podemos
El portaveu de Podemos, Miguel Herrera, i la regidora, Estela Ortega (Imatge d'arxiu)

Des de desembre de 2021 en què la companyia Avanza es va fer càrrec del servei d’autobusos metropolitans els problemes de tot caire han estat continus i les reclamacions dels ajuntaments, els partits polítics, entitats ciutadanes i ciutadania constants.

A la sessió plenària de juliol, celebrada ahir per la tarda, l’Ajuntament de Gavà va aprovar per unanimitat una Declaració política presentada pel grup municipal de Podemos. A la moció es detallen tots els desperfectes de la flota, així com els retards, manca d’informació, etc que es venen produint des de que Avanza és la concessionària del servei.

I per tots aquest problemes el Ple va acordar donar suport “ a les reivindicacions d ela ciutadania i també les exigències expressades per les entitats convocants i els usuaris i usuàries de l transport públic que va secundar la protesta del dissabte 9 de juliol des de l’estació de Gavà”. El Ple instal·la a la AMB a “solucionar el problema el més aviat possible” i a la concessionària Avanza a que “compleixi tot l’acordat amb la AMB amb caràcter d’urgència, restablint la normalitat i qualitat mínima exigida al servei d’autobusos, en els horaris i la flota de vehicles” i que “compensi als usuaris i usuaris per les molèsties causades durant aquest sis mesos”.

El Ple de Gavà també va instar a la AMB “ a estudiar mesures legals per sancionar a l’empresa” i a “depurar responsabilitats”.

La Declaració va ser aprovada per unanimitat. Durant el torn d’intervencions els portaveus dels grups van recordar que aquest és un tema molt sensible en que cada formació política ha fet pressió i s’ha manifestat reclamant millores en el servei i demanant responsabilitat a la AMB i l’empresa concessionària.