Pluges fortes i ventades
S'esperen onades de més de 3 metres. (Foto: Xavi Cabo)

Aquest dimarts, en general, encara no farà falta el paraigua però les temperatures han baixat i al vespre pot caure alguna gota a prop de mar amb cops de vent que superaran els 50 km/h en molts indrets de la costa.

Demà arriba el temporal de mar, vent i pluja que s’intensificarà a partir del migdia. Les pluges acumularan més de 20 l/m2 en moltes comarques. Davant de mar i en llocs elevats de la Serralada Litoral hi haurà cops de vent de 70 o 80 km/h, un vent d’entre llevant i gregal que aixecarà un temporal marítim fort. El Meteocat alerta de diversos perills, el més significatiu dels quals serà per l’alteració marítima, on hi ha actiu un avís de grau 5 sobre 6. S’esperen onades que poden superar els 3 metres d’altura en alguns casos. Moltes comarques de l’est estan avisades també de possibles cops de vent que poden arribar a superar els 90 km/h.

Dijous encara serà un dia molt tapat i amb alguns plugims més intermitents. A la tarda la borrasca s’anirà allunyant. El panorama canviarà clarament de cara al cap de setmana llarg: divendres, dissabte i diumenge seran dies amb més sol que núvols i un temps molt més tranquil. La temperatura pujarà lleugerament i l’ambient serà més agradable.