Podemos contra el tràfic de persones
Miguel Herrera, portaveu de Podemos a Gavà.

Coincidint amb la commemoració, el proper 30 de juliol, del Dia Mundial Contra la Trata de Persones, el grup municipal de Podemos presentarà al Ple, d’aquest dijous, “una declaració política contra el tràfic de persones. En la moció, segons ha precisat el portaveu de la formació al nostre municipi, Miguel Herrera,“volem fer constar que, segons dades de la Organització Internacional del Treball, quasi 21 milions d’éssers humans al planeta són víctimes de treballs forçats. La xifra inclou també les víctimes per explotació laboral i sexual, però també és cert que n’hi poden haver moltes més que desconeixen.

Herrera també fa constar que “això suposa esclavatge, la qual cosa, més enllà de ser una veritable vergonya, és quelcom execrable i no pot tenir cabuda en els nostres dies

El portaveu de Podemos a Gavà també assenyala que “els traficants segueixen amenaçant dones i nenes que pateixen explotació sexual, mentre que nens soldats i homes són víctimes de treballs forçats i que “en indrets en guerra això es multiplica perquè s’actua amb total impunitat”.

Val a dir, que al 2010, l’Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar un Pla d’Acció Mundial per tal de lluitar contra aquesta xacra instant als governs a implicar-s’hi i, al 2013, es va instaurar el Dia Internacional. Al setembre del 2015, es va aprovar l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible i van acceptar complir els objectius. Poc després, es va aprovar la Declaració de Nova York per als refugiats i migrants on els països es comprometen a complir 19 punts.

Miguel Herrera destaca “la importància que els governs prenguin mesures i nosaltres també cal que ens posicionem per lluitar i prevenir aquests crims”, és per aquesta raó, que demana que “l’Ajuntament se sumi al Dia Mundial i doni suport a la Declaració de Nova York”. Alhora insta “als governs espanyol i català que faci campanyes periòdiques de sensibilització respecte al tràfic de persones i les seves conseqüències: adopcions il·legals de menors segrestats, esclavatge sexual, nens soldats, mendicitat obligatòria, tràfic d’òrgans i treball forçat”.

El text també demana al govern espanyol que “no vengui armes a països que incompleixin els protocols establers per l’ONU respecte al tràfic de persones” i l’insta a “crear centres específics per a menors objecte de tracta de persones”.