Podemos
Els dos regidors de Podemos, en un recent Ple Municipal (Foto d'arxiu)

Podemos (PODEMOS) de Gavà demana a l’Ajuntament de Gavà que implementi diverses mesures de conciliació familiar i laboral en aquest procés de desescalada de la pandèmia de la COVID-19. Els morats demanen per exemple que el consistori “habiliti espais segurs” on els infants de les famílies que ho necessitin “puguin quedar-se complint totes les normatives necessàries de seguretat i salut, i amb activitats lúdiques i educatives”.

Podemos també demana que l’Ajuntament contacti amb “esplais, associacions, empreses i professionals del sector de l’oci i l’educació infantil per a que aquests infants puguin fer ús dels seus serveis”. També, en opinió de Podemos, s’haurien d’habilitar “espais amb professors que donin classes de reforç educatiu i també part del temari que no s’ha donat a causa del confinament”.

Per últim, la formació morada demana al consistori que habiliti “un telèfon de contacte per aquelles famílies que, de manera justificada i per motius laborals tinguin dificultats per conciliar vida laboral i vida familiar, puguin trucar per demanar ajuda”.

Podemos fa aquest llistat de peticions atenent al fet que “en breu moltes persones tornaran als seus llocs de treball i als seus horaris laborals, que de moment les escoles estan tancades, i que cal evitar per tots els mitjans que persones grans i infants estiguin en contacte, sent els primers un grup de risc i els segons un vector de contagi potencial”.