Podemos
Podemos demana que l’Ajuntament informi sobre els riscos de llençar productes químics al carrer

Podemos (PODEMOS) demana al govern municipal que “realitzi una campanya de conscienciació per informar sobre els riscos que pot provocar llençar productes químics a la via pública”, segons ha explicat avui la regidora morada, Estela Ortega. Aquesta petició ve formulada perquè “ens han arribat queixes de veïns que amb freqüència es troben pols blancs i grocs a les cantonades i a les entrades dels edificis”.

Segons Ortega, la gent que llença aquests químics “ho sol fer per evitar que els gossos orinin en aquestes zones, però no hi ha cap evidència científica de que aquests productes serveixin per repel·lir els orins dels gossos, mentre que en canvi hi ha altres mètodes innocus que sí que funcionen”. La regidora destaca a més que “aquesta gent està llençant productes químics a les voreres, el que les pot tacar o fer malbé, i a més també pot afectar a la salut de les persones i dels animals”.

Aquesta petició serà un dels precs i preguntes que Podemos portarà al Ple Municipal de gener. Un altre prec farà relació a una queixa que els ha arribat de “veïns de l’encreuament dels carrers Tresols i Pau Clarís, que ens han comentat el seu malestar amb el clavegueram de la zona ja que amb freqüència es troben rates i a més hi surt una pudor molt forta dels embornals”. Per això, “demanarem al govern local que realitzi una inspecció en profunditat del clavegueram de la zona per tal que trobi l’origen del problema i es pugui solucionar”.

Respecte a una de les preguntes, Ortega explica que “la poda privada de Gavà Mar no s’ha recollit des del 17 de desembre i fins la primera quinzena de gener, de fet després de diverses trucades de veïns es va recollir el 17 de gener, un mes més tard, el que va produir que la poda s’acumulés al llarg d’aquest mes, així que preguntarem al govern local perquè no s’ha recollit aquesta poda amb la freqüència habitual”.

El Ple Municipal de gener es celebrarà el dijous 30 a partir de les 18:00h. Com és habitual, el Ple és obert a tota la ciutadania i a més es pot seguir també via internet.