Podemos
Miguel Herrera, portaveu de Podemos Gavà, en una fotografia d'arxiu

Podemos (PODEMOS) de Gavà demana que “s’ampliï el termini de pagament de l’Impost sobre Bens Immobles (IBI) fins el mes d’octubre”. En una nota de premsa distribuïda aquesta tarda, la formació morada demana a més que s’implementi “una línia d’ajuts per a persones o famílies en situació de vulnerabilitat” que els permeti fer front als pagaments dels impostos municipals.

De fet, Podemos va més enllà i demana també “una moratòria d’un any en el pagament de taxes i impostos a persones o famílies en situació de vulnerabilitat”. Tanmateix, la formació proposa “l’anul·lació del pagament d’impostos i taxes municipals mentre duri l’estat d’alarma” decretat pel govern espanyol.

Podemos fa públiques aquestes peticions “després de la darrera Junta de Portaveus realitzada avui dilluns, i atenent a la greu situació que estem vivint”. Els morats tenen en compte “les estrictes mesures que a nivell estatal s’han hagut de prendre amb l’objectiu d’evitar la propagació del virus COVID-19 i de poder recuperar-nos el més aviat possible d’aquesta pandèmia”, i destaquen que aquestes mesures també  “tenen en compte l’afectació que la pandèmia tindrà sobre la situació econòmica de moltes famílies de Gavà”.

Per últim, Podemos no oblida que les mesures proposades “tenen la intenció d’ajudar als nostres veïns en aquests moments tan complicats, des del respecte i la comprensió a la difícil tasca a la que s’estan enfrontant els governs municipals en aquests moments”.