Podemos
Miguel Herrera i Estela Ortega, portaveu i regidora de Podemos a l'AJuntament de Gavà (Imatge d'arxiu)

Podemos (PODEMOS) Gavà demanarà a l’Ajuntament en el Ple Municipal de març que, “seguint les reivindicacions veïnals de Gavà Mar, manifesti el seu rebuig a l’ampliació de l’aeroport de Barcelona – El Prat”. Segons la formació morada, aquesta ampliació “generaria un augment de les molèsties per soroll i contaminació pels veïns d’aquest barri, i en general per a tota la població de Gavà”, i per tant “instem al govern de la Generalitat i al Ministerio de Transportes a anular qualsevol possible projecte en aquest sentit, oferint la possibilitat d’ampliar altres aeroports de Catalunya”.

Els morats faran aquesta i altres peticions en el Ple amb l’objectiu de plantejar demandes “que afecten al transport i a la qualitat de vida dels veïns de Gavà”. En aquesta línia, també demanaran que “la Generalitat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona reconverteixin el servei de bus de la C-245 en una xarxa de tramvia que uneixi Castelldefels amb Cornellà passant per Gavà”.

Des de Podemos, a més, es declaren “coneixedors de la situació d’alguns barris i dels seus problemes de comunicació i accessos tant en relació a altres zones de la ciutat com en relació amb les poblacions del voltant”, i per això també demanaran a l’Ajuntament de Gavà que “demani a l’Àrea Metropolitana de Barcelona que augmenti la inversió en els barris de tota la ciutat de Gavà, i especialment en els barris de Ca n’Espinós, Talaies, Can Tintorer, i Can Tries, millorant els accessos, les comunicacions i el transport en aquestes zones de la nostra ciutat”.

La formació morada assegura, d’altra banda, que aquest “problema d’accessibilitat i mobilitat dels barris es tradueix en un altre problema general de la nostra ciutat”, i per això la darrera petició que faran al govern municipal en aquest Ple de març serà que “demani a la Generalitat i al Ministerio de Transportes que es millorin els accessos per carretera a la ciutat de Gavà, ja que es tracta de vials amb molt ús que solen tenir bastants desperfectes tant en els trams d’entrada com de sortida de la nostra ciutat”.

Podemos farà totes aquestes peticions ja que, segons expliquen, “els barris són un eix vertebrador a les ciutats, i la seva veu, les seves demandes, han de ser escoltades”. Els morats asseguren que “políticament hem de fer que la vida de les persones que habiten els nostres barris sigui el més tranquil·la, segura i digna possible, i això requereix suplir les seves necessitats, tant a nivell d’infraestructures com a nivell social i fins i tot de benestar personal”.