cases d'apostes
Podemos proposa controlar les cases d’apostes tant físiques com online

Podemos (PODEMOS) proposarà en el Ple Municipal d’octubre que es controli la proliferació de les cases de joc i d’apostes tant físiques com online. Ho farà a través d’una declaració política en la que també farà menció a l’adopció de mesures de prevenció davant la ludopatia.

“Les apostes s’han convertit en un gran problema social i la publicitat que veiem tant a les televisions com a xarxes socials tracta de formalitzar i d’universalitzar aquest tipus de joc i d’apostes”, ha explicat avui Miguel Herrera, portaveu de Podemos. Herrera ha aportat unes dades esfereïdores: “Entre 2013 i 2018 ha augmentat un 250% la inversió en publicitat de les cases d’apostes, i d’altra banda en el mateix període de temps el nombre de jugadors actius s’ha incrementat un 300%, increment que es dona sobretot entre les classes treballadores, els joves i les rendes més baixes”.

Les fórmules per afrontar aquesta problemàtica passarien, segons Podemos, per que “les institucions adaptin les seves normatives, necessitem que els governs locals implementin més restriccions i limitacions, necessitem també que tots els anuncis no es puguin posar en llocs públics, i volem per últim frenar l’expansió d’aquests negocis i, per descomptat, volem que es portin a terme ajudes per frenar la ludopatia”.

Per tots aquests motius, Podemos portarà al Ple Municipal d’octubre un paquet de mesures que inclouen “una reforma de la llei per regular la publicitat de les cases d’apostes i per prohibir-la de cara al públic infantil i juvenil; que l’Estat augmenti els impostos que han de pagar aquests negocis; i demanem també al govern autonòmic que limiti l’apertura de cases d’apostes físiques igual que es fa per exemple amb els estancs, que estan limitats, i que es prohibeixin els terminals d’apostes esportives en salons de joc, en bingos en casinos”.

El Ple Municipal d’octubre es celebrarà el dijous, 31 d’octubre.