Podemos
Podemos vol saber quan es retiraran els pals de fusta d’alguns carrers que molesten a persones en cadira de rodes

Podemos (PODEMOS) formularà com és habitual 5 preguntes a l’equip de govern en el Ple Municipal del dijous 28 de novembre. Una d’elles farà referència als “pals de fusta de la xarxa elèctrica que hi ha al mig de les voreres dels carrers Garrofers, Segle XX, Mediterrani i altres properes”, tal i com ens ha explicat Estela Ortega, regidora de la formació morada, que aquest matí ha donat compte de tres d’aquestes cinc preguntes.

Segons indica Ortega, “en molts casos no existeixen els 90 centímetres de pas lliure per tal que una persona en cadira de rodes pugui circular per aquestes voreres, i llavors ha de baixar a la calçada per continuar desplaçant-se”. Per aquest motiu la formació preguntarà al govern local “quan té previst retirar aquests pals, que són barreres arquitectòniques, i en què carrers ho farà”.

Podemos també preguntarà pel servei per a persones amb problemes de mobilitat que l’Ajuntament va activar en les darreres eleccions del passat 10 de novembre. Ortega ha explicat que “durant la jornada electoral vam parlar amb algunes persones amb mobilitat reduïda i ens van comentar que no havien fet ús d’aquest servei perquè no coneixien de la seva existència, així que preguntarem al govern local quantes persones el van utilitzar, quin cost va suposar per l’Ajuntament, i per quins mitjans es va difondre que es donava aquest servei”.

Per últim, Podemos traurà a col·lació la llicència de primera ocupació que atorga l’Ajuntament una vegada finalitzada una obra nova o la rehabilitació integral d’un habitatge, i “és fonamental per tal de legalitzar aquesta obra i per tal que el propietari o propietaris recuperin els dipòsits aportats a l’Ajuntament en iniciar-se les obres”. Ortega explica que han rebut “diverses queixes de persones de Gavà que, tot i haver demanat aquesta llicència de primera ocupació fa mesos, encara no han rebut resposta”. Per això Podemos preguntarà a l’equip de govern “perquè no dota de més personal al departament d’obres amb l’objectiu de que es descongestioni aquest servei, i també preguntarem si són conscients de la problemàtica d’aquestes persones que han acabat una obra i no poden recuperar els seus dipòsits en el temps esperat”.