policia

La policia municipal de Gavà va commemorar el dia del seu patró, Sant Miquel, amb el tradicional acte institucional a la sala de plens, en què es va reconèixer la feina que fa el cos a l’hora de vetllar per la seguretat ciutadana. Primer amb un vídeo i seguidament amb els parlaments de l’alcaldessa Gemma Badia i de l’inspector en cap de la policia gavanenca. Pedro Rivas va fer valdre la feina d’agents, caporals, sergents i la resta de personal de la policia, tot i que poques vegades aconsegueix reconeixement. Va posar exemples de casos que demostren “la coordinació que existeix a Gavà entre tots els cossos policials i la bona feina que es fa diàriament, que té uns efectes positius evidents en la societat, però no obté la valoració social”. També va posar èmfasi en allò que cal millorar: “Si volem avançar i donar un millor servei a la ciutadania, hem de fugir de l’autocomplaença i veure quins són els punts febles de l’organització. Això passa per millorar l’atenció en tots els seus vessants i adaptar l’organització a la realitat ciutadana, i no al contrari”. Rivas va anunciar algunes de les millores previstes a la policia municipal, com les convocatòries per contractar nous efectius, el reforç de la comunicació i la presència digital o la creació de la unitat de Servei d’Atenció a la Ciutadania i Civisme (SACC), per millorar la transparència i donar millor servei a queixes i suggeriments.

Gemma Badia, alcaldessa de Gavà, va aprofitar el seu discurs per ressaltar el fet que la policia depengui directament d’alcaldia, sense cap intermediari. “Això a mi em dona el pols de la ciutat, i m’ajuda molt a veure el que veuen els nostres agents dia a dia al carrer”, va dir. També es va referir a la feina de sancions i detencions, però també de prevenció, pedagogia i mediació que fa la policia, i va assegurar que el percentatge de persones que cometen un delicte a Gavà és baix. “No permetré que ningú vingui a jutjar si aquí hi ha molta delinqüència o poca en funció de les detencions que feu vosaltres”, va dir Badia, “perquè vosaltres actueu davant del que podeu fer, i després gairebé tot depèn de les actuacions judicials. Aquí em tindreu totalment determinada: no es juga amb la percepció de seguretat d’un municipi”.

Tot seguit va arribar la part més emotiva de l’acte, l’hora de reconèixer a aquelles persones i col·lectius que han destacat el darrer any per la seva feina dins la policia municipal o per la seva col·laboració amb el cos. Finalment, tothom es va emplaçar per les celebracions de l’any vinent, que seran sonades perquè la policia municipal de Gavà farà 100 anys.