bicicletes
Montse Salas, aquest matí en el seu taller de reparació de bicicletes (Foto: cortesia Montse Salas)

Ara que poc a poc comencem a sortir de casa en la desescalada de la pandèmia, molta gent s’està animant a fer-ho utilitzant les bicicletes. Una bicicleta que, com a mínim, ha estat dos mesos sense moure’s a les nostres cases. Per això és molt important que, abans de fer el primer passeig, tinguem molta cura de revisar-la correctament per evitar ensurts posteriors.

Els punts més crítics a revisar són “els frens i les rodes”, tal i com ens explica la Montse Salas, co-propietària de Bikes Miquel Castillo: “Com que la bici ha estat tant de temps parada, s’han de vigilar els frens d’una banda, que ens hem trobat amb molts que grinyolen, i de l’altra banda a les rodes s’han de mirar les càmeres, que poden estar fetes malbé d’estar desinflades, i les cobertes que se solen trencar”.

En principi és fàcil detectar aquestes anomalies ja que “els frens fan molt de soroll i les càmeres de les rodes, com que solen estar tan desinflades, la roda la tens baixa, dóna la sensació que hagis punxat”. És un tipus d’avaria que “si saps una mica de bicicletes es pot mirar d’arreglar a casa, però en general la gent no sap fer-ho i ha d’anar a una botiga. No és que sigui difícil, però normalment la gent no sap fer-ho o bé perquè no tenen les eines correctes o, per exemple, en el cas de les manxes infladores, tenen uns models que no són bons i en comptes d’inflar el que fan és desinflar la roda, treuen el poc aire que hi ha a dins en comptes d’entrar aire”.

Per tot això, a Bikes Miquel Castillo “ens estem trobant diàriament amb aquests casos, de fet tenim un sistema de cita prèvia i estem fins amunt de treball, no parem i se’ns està acumulant molta feina”.