Ple Municipal
Parés, aquest matí davant de la plaça Catalunya

El Partit Popular (PP) preguntarà al govern municipal pels “problemes que hi ha hagut per inscriure als nens en els cursets de la Piscina Municipal”. Tal i com ens ha explicat la portaveu popular, Mónica Parés, “aquesta és una qüestió de la que parla tothom a la ciutat. L’any passat aquests cursos es van suspendre degut a la pandèmia, enguany es van obrir les inscripcions fa unes setmanes però va caure el sistema informàtic, moltes famílies fan hores de cues, no els saben informar, algunes ens diuen fins i tot que han fet tots els tràmits però el sistema es queia a l’hora del pagament i que no han pogut inscriure a aquest nens”.

És per tot això que el PP preguntarà “què ha passat, si ha estat només un error informàtic, i quina solució es donarà a aquestes famílies ja que aquesta inscripció es podria haver gestionat d’altra manera”.

Parés farà aquesta pregunta en el Ple Municipal d’aquest mes de setembre, on també formularà tres preguntes més. D’una banda, “preguntarem quantes sancions s’han posat aquest estiu a Gavà Mar, quantes infraccions s’han comés, i quants diners s’han recaptat tant a la zona taronja com també amb la grua, que ha treballat intensament a l’estiu a la zona de la platja”. Parès recorda que “nosaltres sempre hem demanat la zona blava i hem criticat el Pla de Mobilitat que es posa en marxa cada any perquè creiem que no és el necessari per la nostra ciutat, i tot i això hi ha hagut el mateix sistema de sempre consistent en que només els veïns de Gavà puguin aparcar a la zona taronja. Hi ha hagut dies amb molts problemes, amb molts visitants, en els que la policia no ha donat a l’abast per poder controlar a tothom que aparcava a la zona taronja”.

El PP també formularà dues preguntes més. D’una banda, preguntaran “quins criteris s’han seguit per decidir on s’ubiquen les frases pintades al terra en referència al Dia Internacional de la Pau, quantes s’han posat, quina difusió se n’ha fet, i quins objectius persegueix aquesta iniciativa”. I d’altra banda, els populars també preguntarà al govern municipal “què opina que ara la Generalitat i el govern d’Espanya s’estiguin barallant per la qüestió de l’ampliació de l’aeroport, que és un tema que nosaltres a Gavà teníem tan propi amb el posicionament ferri que havíem tingut sobre les qüestions de l’aeroport”.

Per últim, el grup popular formularà també un prec, presentat en aquesta ocasió conjuntament amb el grup municipal de Ciutadans, Partido de la Ciudadanía (Cs). Aquest prec “està relacionat amb una petició que un dels sindicats de la Policia Municipal de Gavà ens ha fet a diversos grups municipal, i en la que demanen, tal i com també consta a la llei, que el retrat del Rei estigui en els equipaments oficials dels municipis. Ells ens demanen concretament que la fotografia del Rei estigui a la prefectura de la Policia Municipal de la ciutat, i nosaltres agafem la seva petició i ho demanem també en el Ple Municipal”.