PP
Mónica Parés, ahit al matí davant la C-245

El Partit Popular (PP) de Gavà demanarà al govern municipal que s’incrementin els controls de velocitat “en els trams de la ciutat que, com la carretera C-245, separen el nucli urbà dels polígons industrials, els sectors agraris i la zona de la platja”, tal i com ens ha explicat la seva portaveu, Mónica Parés.

Aquesta petició la fan arran de “les queixes que ens arriben dels veïns, cada vegada més nombroses, de la velocitat que adquireixen els vehicles una vegada entren al nucli urbà. La darrera queixa que ens ha arribat és dels veïns del carrer Fortià Casanovas, sabem que s’han reunit amb el regidor de barri i que els hi ha dit que l’Ajuntament no pot fer res, però nosaltres creiem que sí que pot haver-hi solució”.

En concret, la que proposen els populars, i és el que demanen al govern de la ciutat, és que “es controli l’excés de velocitat especialment en l’accés al nucli urbà, en carrers com ara Montflorit, Colomeres o Centre, i el que demanem és que s’incrementin els controls de velocitat per part de la Policia Municipal, com ja s’havia fet alguna vegada amb radars mòbils, per evitar tant els excessos de velocitat com els possibles accidents que se’n poden derivar, en unes vies que són molt transitades i on, en alguns casos, la velocitat està limitada a 20 quilòmetres per hora”.

Aquest serà un dels dos precs que els populars faran en el Ple Municipal ordinari d’aquest mes d’octubre. L’altre té a veure amb el fenomen dels botellots, “un problema greu a moltes ciutats del nostre país, i, tot i que sabem que a Gavà no s’han produït excessos d’aquest tipus de macro-festes, sí que ens hem trobat a molts parcs de la ciutat, per exemple el parc de la Torre Lluch, que hi ha grups sobretot de joves i sobretot els caps de setmana, que agafen els bancs amb els amics, les ampolles i les bosses de plàstic, i fan botellots. Per això demanarem que s’incrementin els controls sobre aquests botellots en els parcs i places de la nostra ciutat”.

El PP farà també tres preguntes en aquest Ple d’octubre. Una d’elles té també com a referència la C-245, concretament les obres que es duen a terme en aquest vial des de fa ja mesos: “Aquestes obres, i també altres que es porten a terme en carrers adjacents a aquesta carretera de Santa Creu de Calafell, estan ocasionant molts problemes d’aparcament. Els populars hem demanat en moltes ocasions que es creïn aparcaments dissuasius a l’entorn de la nostra ciutat, per exemple a prop de l’estació o a prop de l’avinguda Joan Carles I, així que preguntarem al govern municipal quines actuacions han portat a terme per evitar aquests problemes d’aparcament que tenen els gavanencs, especialment quan tornen de treballar a les tardes o al vespre”.

Els populars també preguntaran, d’una banda, “quins controls es fan de les terrasses per informar de quin espai han d’ocupar a la via pública”, i de l’altra banda, també preguntaran “quan es traurà a concurs el bar de les instal·lacions esportives de can Tintorer, un servei que porta molts anys tancat i que ara, amb el retorn a la normalitat, és demanat per molts pares que van a veure jugar als seus fills”.

El Ple Municipal tindrà lloc el dijous 28 d’octubre a partir de les 18:00 hores.