PP
Mónica Parés és la portaveu del Partit Popular a Gavà

El Partit Popular (PP) de Gavà demanarà al govern municipal que l’aparcament dissuasiu temporal que està preparant a prop de l’estació de RENFE esdevingui permanent. Mónica Parés, portaveu dels populars, ha recordat que “aquest pàrquing dissuasiu, que es farà arran de les obres de la carretera C-245, és una proposta que nosaltres sempre havíem fet però que el govern municipal ha anunciat que serà temporal. Així que recuperem la nostra iniciativa i demanem que aquest aparcament sigui permanent”.

En aquesta línia, el PP demanarà també un altre aparcament a l’avinguda de Joan Carles I “on tenim un espai que es podria habilitar perquè no volem barris de primera i de segona, i com que hi ha diferents barris de la ciutat amb la mateixa necessitat i aquestes es poden solucionar, demanem aquest pàrquing també en aquest indret”.

Aquest serà un dels dos precs que el PP portarà al Ple Municipal de febrer. L’altre està relacionat amb el distintiu Q de qualitat que “es va crear fa uns anys i que s’entregava a diferents comerços que complien uns requisits. Fa temps que es van deixar d’atorgar, de fet es van deixar de revalidar, ja que els comerços l’havien d’anar renovant. Creiem que era un distintiu que tenia el nostre ajuntament per fomentar el nostre comerç, i que ja no el té, així que demanarem que això es revisi”.

Parés va més enllà encara ja que recorda que aquest distintiu també havia servit en alguna ocasió per “reconèixer comerços amb més de 50 anys d’antiguitat, així que s’ha deixat d’entregar la Q de qualitat però també s’ha deixat de fer reconeixement als comerços històrics de la ciutat, per tant demanarem també aquest tipus de reconeixements a comerços que tenen més de 50 anys de vida per posar en valor l’esforç que fan moltes famílies per mantenir aquests comerços”.

El PP farà també tres preguntes al govern municipal a banda d’aquests dos precs. Primer preguntarà pel Parc Agrari del Baix Llobregat ja que “hi ha hagut noticies de que s’ampliarà la Zona de Protecció d’Aus, així que preguntarem al govern municipal quin és el seu capteniment i què pensa fer per protegir l’agricultura i a la pagesia de la ciutat, que resultaria afectada i més encara ara que una de les nostres intencions és fomentar el comerç de proximitat com el que tenim aquí a Gavà amb productes com els calçots o els espàrrecs”.

Parés també preguntarà per “les recents notícies sobre l’assumpte del Consell Esportiu del Baix Llobregat, que ha derivat en investigació i detencions d’alguns membres de l’Ajuntament de Cornellà. Per tant, preguntarem quina és la relació de l’Ajuntament de Gavà amb aquest Consell Esportiu, atès que és d’àmbit comarcal, i preguntarem també al govern municipal si s’ha rebut alguna jut o subvenció directe o indirecte procedent d’aquest ens”.

Per últim, Parés fixarà l’atenció a la Volta Ciclista a Catalunya: “cada any preguntem el mateix, sabem que és un moment breu el pas d’aquesta cursa per la nostra ciutat, però preguntem perquè no es fa una benvinguda perquè volem que es faci aquest reconeixement. I en aquest sentit recordem que l’any passat el govern municipal es va comprometre, si la Volta passa per Gavà, a fer algun tipus de benvinguda”.

El Ple Municipal de febrer tindrà lloc el dijous 24 a partir de les 18:00 hores. Es celebrarà de manera telemàtica però no degut a restriccions per la pandèmia, sinó a causa d’unes obres que s’estan duent a terme aquests dies per a l’adequació de la Sala de Plens amb l’objectiu de permetre la utilització de vídeo actes.