PP
Mónica Parés, aquest matí al parc de la Torre Lluc

El Partit Popular (PP) de Gavà preguntarà al govern municipal de la ciutat on es col·locarà el pessebre de Nadal. Mónica Parés, portaveu dels populars, ha recordat que “el pessebre es va recuperar a Gavà quan governava el PSC amb CiU gràcies a les reclamacions insistents del Partit Popular que finalment van ser ateses per CiU, i per tant vam tornar a tenir el tradicional pessebre que la nostra ciutat havia perdut”.

Parés també recorda que l’any passat el pessebre “es va instal·lar a dins del Museu de Gavà, amb el problema que el Museu tanca els dilluns, els dies festius, i els caps de setmana. És veritat que estava en un lloc neuràlgic de la ciutat, però aquells dies les famílies no podien anar a veure’l, i no creiem que sigui un lloc adient, el pessebre ha d’estar en un lloc més obert on tothom pugui anar qualsevol dia a visitar-lo per fer-se les fotos que tothom es vol fer aquests dies”.

Per tot això, Parés preguntarà al govern municipal “si creu que el Museu de Gavà és el lloc ideal per instal·lar el pessebre, i on l’instal·larà aquest any”.

Aquesta és una de les cinc preguntes que el PP formularà en el Ple Municipal d’aquest mes d’octubre, que tindrà lloc el dijous 27. Una altra pregunta serà sobre “la retirada de les cabines telefòniques de la ciutat que es va produir fa unes setmanes. Aquestes cabines són un element emblemàtic del nostre passat però també del nostre present i del nostre futur, perquè gràcies a elles es va poder evolucionar tecnològicament fins arribar a on estem ara. Atenent a les reclamacions que va haver en xarxes socials demanant que es mantingués alguna d’aquestes cabines, preguntarem al govern municipal si ha fet alguna gestió amb l’empresa propietària de les cabines telefòniques per poder tenir una de manera emblemàtica en algun punt de la ciutat per poder recordar d’allà on venim i allà on volem arribar”.

El PP també preguntarà en clau esportiva “perquè encara no existeix un conveni per tal que els esportistes d’elit de Gavà puguin entrenar en els equipaments municipals de la nostra ciutat, i quan tenen previst que es redacti perquè ells segueixen fent aquesta reclamació per tal d’evitar desplaçaments innecessaris i perquè, quan aquestes atletes d’elit guanyen títols, sempre són gavanencs i no dels clubs on pertanyen”.

Per últim, els populars faran dues preguntes més: una referida a la Caminada de la F.A.GA. que va tenir lloc ahir i, en concret, referida “al camí que va del centre del poble a la platja, que està molt malmès, i per tant preguntarem si tenen previst alguna millora en aquest camí i, de ser així, quan i amb quin pressupost”. I l’altra farà referència al barri de Gavà Mar, un barri on a l’estiu “es fa un desplegament de seguretat especial a la nostra sorra. Entenem que a l’hivern ja no hi hagi aquest desplegament, però amb la calor que encara fa ara el barri s’omple de gent passejant per la platja i veiem manca de seguretat o de presència policial a la mateixa sorra. Per tant preguntarem al govern municipal perquè no s’envien més efectius quan hi hagi previsió de bon temps i d’aglomeracions de persones a la platja, sobretot els caps de setmana i els dies festius, per poder controlar la convivència entre els usuaris de la platja”.