Els premiats amb Raquel Sánchez i integrants del jurat
Els premiats amb Raquel Sánchez i integrants del jurat

El parc municipal va ser l’escenari, per tercer any consecutiu, de la Festa de l’Educació, un esdeveniment on es dóna cita la comunitat educativa dies abans del final del curs escolar. Una festa que serveix per posar en comú la tasca desenvolupada al llarg de l’any i per lliurar els Premis de Qualitat Educativa (GiPec) als projectes més destacats de l’any.

Enguany han estat per a la Setmana de la igualtat, de l’AMPA de l’escola Marcel·lí Moragas, per al projecte Erasmus: Young explorer among european friends nature, de l’escola Jacme March i per a l’Entenem el món amb els sentits de l’Escola Joan Salamero.

Per primera vegada es premia el projecte impulsat per un AMPA, en concret la de l’escola Marcel·lí Moragas. La seva secretaria, Ana Flores explicava que la Setmana de la Igualtat és “una commemoració del dia de la Dona. Cada dia al voltant del Dia de la Dona fem un seguit d’activitats durant tota una setmana de tot el cicle de l’escola, des de P3 fins a 6è i organitzem depenent del curs contacontes, dinàmiques de grup, performances. Activitats per conscienciar els infants de la necessitat d’educar en igualtat de gènere”

L’alcaldessa en funcions, Raquel Sánchez, va remarcar que “és molt important saber i ser conscient que les escoles no només són un espai d’ensenyament de continguts sinó que també és molt important formar i educar en valors. Hem d’aconseguir que això no només es faci des de les escoles sinó des de tots els àmbits de la nostra ciutat. Tothom pot ser un agent educatiu i això és el que pretén el Projecte Educatiu de Ciutat (PEC)”

Raquel Sánchez va felicitar tota la comunitat educativa per la feia feta al llarg d’aquest curs escolar i va assenyalar la qualitat educativa i de foment dels valors dels projectes.

A la Festa de l’Educació no hi va faltar l’animació i la música. Les actuacions van anar a càrrec de Noemí Gatai, Elisa Roose, Marta Madueño i Lucas Taula del col·legi Sagrat Cor, Dani Jiménez, del col·legi San Pedro i Laia Campanyà, Claudia López, Estel Morero, Cristian García, Javier López i Adrián Sánchez de l’Institut de Bruguers.