Premis a les tapes de calçot
Els premiats del I QuintoTapa a Gavà.

Una vintena de bars i restaurants de la ciutat han participat durant un mes, del 21 de febrer al 10 de març, en el QuintoTapa Calçots de Gavà, una ruta gastronòmica local de tapes, on cada establiment oferia un plat amb el calçot del Parc Agrari del Baix Llobregat com a producte protagonista i que va arrencar amb la festa del III Tast de Calçots.

El Quintotapa és una iniciativa de l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat, i el seu objectiu “és posar en valor els productes de temporada de la comarca amb creacions basades, en aquest cas, en els Calçots de Gavà. La ruta gastronòmica també dóna protagonisme a la pagesia, representada a la ciutat per la Cooperativa Agropecuària de Gavà i els clients han tingut la possibilitat de guanyar premis en forma de xecs regal”.

També s’han premiat els restaurants amb millors tapes. Els primers classificats han estat els integrants de Cafè Teatre amb un plat denominat PapaDón Preach & Calçot de Gavà, un papada preparada a baixa temperatura amb Calçots de Gavà i crema de patata. Per a las seus creadors “rebre aquest reconeixement ha estat una gran sorpresa i suposa una forma de promocionar l’establiment que només fa un any que funciona”.

El segon premi ha estat pel Cafè Bar París i el seu Caprici de Calçot de Gavà, consistent en un caneló de york farcit de Calçot de Gavà amb salsa romesco i beixamel, guarnit amb cruixent de calçot. El tercer guardó l’ha rebut el Calçot City del Tasta’mm, un bombó de llagostí de Calçot de Gavà i caviar d’oli d’oliva verge extra.

El tinent d’alcalde de l’Àmbit de Comerç, Civisme i Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament, Ramon Castellano, ha manifestat que “amb aquesta nova activitat es contribueix a dinamitzar la restauració local, a posar en valor la gran qualitat de la seva oferta i servei, s’ofereix una opció de gaudi per a la ciutadania i es promociona Gavà a l’exterior”

D’altra banda, l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat, ja està immersa de ple en els preparatius del GastroGavà de la Fira d’Espàrrecs de Gavà que tindrà lloc el darrer cap de setmana del mes d’abril. L’entitat assegura que “en aquests 6 anys que hi hem treballat hem guanyat experiència i mantenim la il·lusió, raó per la qual mantindrem la qualitat i introduirem sorpreses i novetats. Serà una festa de la restauració local”.