Presentació de la nova Unió de Cooperadors
Les obres de l'edifici començaran en breu.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, presentarà, aquest dissabte, a partir de les 12 hores, la nova Unió de Cooperadors, un projecte que aquest gener es posa en marxa definitivament amb l’inici de les obres de rehabilitació de l’històric edifici de la Rambla i que ha comptat amb la participació de la ciutadania en la definició dels seus usos i espais.

En el decurs de l’acte, es donaran a conèixer els detalls del projecte de remodelació de l’edifici, que respectarà el seu origen com a cooperativa de consum fundada als anys 30, i l’adaptarà a les noves necessitats per convertir-lo en un referent del coneixement, la innovació social, l’economia social, cooperativa i sostenible, i l’emprenedoria col·laborativa.

Procés participatiu

Un procés de participació ciutadana ha permès definir Unió de Cooperadors com una comunitat i un espai polivalent per a la Innovació, l’Economia i la Inclusió. Un equipament que ha d’esdevenir un connector de persones i projectes impulsant programes en els àmbits del coneixement, la innovació social, l’economia social, el cooperativisme i la sostenibilitat. Un espai de coneixement, formació, educació i empoderament de la ciutadania, d’intercanvi d’idees i projectes i transmissor de valors.

Es tracta d’un edifici històric i amb un gran valor arquitectònic que es posarà al servei de la ciutadania mantenint els seus valors identitaris i el seu origen com a cooperativa de consumidors. L’equipament vol ser pioner i referent en l’entorn metropolità com un espai que acollirà activitats relacionades amb el desenvolupament sostenible, intel·ligent i integrador mitjançant l’activació d’espais i instruments per al talent i la capacitació personal i col·lectiva, la cooperació, l’economia verda, els projectes emprenedors, l’economia sostenible i circular i la lluita contra l’atur.

 

Unió de Cooperadors estarà en xarxa amb altres espais i experiències territorials i europees en els àmbits de la innovació, l’economia i la inclusió.