Segona trobada Unió de Cooperadors

Amb l’objectiu de definir, de manera participativa, els usos de l’històric edifici de la Unió de Cooperadors com un espai referent en la nova economia col·laborativa, aquest dimarts s’ha programat una nova trobada. Es tracta de la segona de les activitats en l’anomenat “espai de pensament” que, segons va explicar l’Alcaldessa Raquel Sánchez, “tenen per objecte crear un entorn de debat i reflexió entorn la innovació social i econòmica de la mà de reconeguts experts i professionals”.

Així, si fa una setmana va ser l’exministre Joan Majó, qui va guiar una conferència sobre la necessitat de repensar el model actual per tal que sigui sostenible, aquest dimarts es realitzarà una taula rodona moderada per Meritxell Milian, integrant de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Gavà, on es debatrà sobre dels instruments necessaris per desenvolupar un nou model d’innovació social i econòmica. En ella, hi prendrà part Jaume López, professor de Ciència Política de la UPF, que parlarà dels recursos socials necessaris per a l’acció col·lectiva, el capital social i la comunitat. Per la seva banda, Joan Segarra, director de la Sectorial d’Iniciativa Social de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i president de la Confederació, parlarà de l’economia social, i Gemma García, de la Cooperativa Delta, de “cooperar per multiplicar”. L’acte serà a les 18 hores al nou Espai Sant Jordi.

Per finalitzar, el 12 de juny se celebrarà una tercera taula que buscarà compartir bones pràctiques en els àmbits de l’emprenedoria col·laborativa, l’impacte social, el treball en xarxa i la gestió comunitària.

Segons Raquel Sámchez es tracta de “debatre sobre la necessitat i viabilitat de les noves economies. Cal començar a difondre els continguts d’aquestes disciplines i que la Unió els vagi adoptant principis propis”.

Procés participatiu

Un procés de participació ciutadana ha permès definir Unió de Cooperadors com una comunitat i un espai polivalent per a la Innovació, l’Economia i la Inclusió. Un equipament que ha d’esdevenir un connector de persones i projectes impulsant programes en els àmbits del coneixement, la innovació social, l’economia social, el cooperativisme i la sostenibilitat. Un espai de coneixement, formació, educació i empoderament de la ciutadania, d’intercanvi d’idees i projectes i transmissor de valors.

Es tracta d’un edifici històric i amb un gran valor arquitectònic que es posarà al servei de la ciutadania mantenint els seus valors identitaris i el seu origen com a cooperativa de consumidors. L’equipament vol ser pioner i referent en l’entorn metropolità com un espai que acollirà activitats relacionades amb el desenvolupament sostenible, intel·ligent i integrador mitjançant l’activació d’espais i instruments per al talent i la capacitació personal i col·lectiva, la cooperació, l’economia verda, els projectes emprenedors, l’economia sostenible i circular i la lluita contra l’atur.

Unió de Cooperadors estarà en xarxa amb altres espais i experiències territorials i europees en els àmbits de la innovació, l’economia i la inclusió.