Presentació de Tan sols viure

La biblioteca Josep Soler Vidal collirà aquest dijous, 29 d’octubre, la presentació del llibre Tan sols viure. L’activitat està encabida dins dels actes del Gavàmón i començarà a les 18.30 hores.

Tan sols viure és obra del fotoperiodista Martí Albesa i de la periodista Sara Montesinos. És una proposta literària juvenil que narra la història de deu joves que han migrat durant la infància o l’adolescència. “I ja està, tan sols viure i ajudar la família” –deia l’Aziz en una entrevista, la resposta més clara i sincera al fet que mou infants i joves a migrar.

Però, rere la incòmoda pregunta hi ha un dret sovint invisible. I Tan sols viure vol ser un crit de valentia i esperança, un crit a la lluita i l’esforç per una vida millor, un crit, en definitiva, pel dret a migrar.

Un llibre pensat, també, per als joves d’aquí

Els autors creuen en l’educació com a millor eina per a la transformació i aquesta proposta de llibre té l’objectiu arribar a les aules dels instituts. D’aquesta manera, i amb una guia per al professorat, la fita principal és posar en coneixement dels joves alumnes la realitat de joves de les seves mateixes edats que han d’afrontar un procés migratori en plena adolescència o fins i tot infància, sols.

De fet, el llibre ha estat treballat de la mà d’una sèrie documental titulada 18+1: deu capítols a YouTube que narren situacions dels joves que migren sols i retrata les dificultats dels joves en el seu lloc d’origen, el risc que corren a l’hora d’arribar a Europa i les deficiències del sistema d’acollida de l’Estat.

Per acudir cal reservar plaça. Inscripcions al telèfon 932639230