Presentació de la candidatura al Casal del Centre
Presentació de la candidatura al Casal del Centre

El cap de llista de la coalició Gavà En Comú, José Antonio Menacho, va fer la presentació de la candidatura I dels eixos principals del programa electoral ahir a la tarda al Casal de la Gent Gran El Centre. Menacho va explicar que Gavà en Comú és “una candidatura municipalista que va néixer a Barcelona. Una candidatura oberta a la ciutadania, on hi ha gent que portem una trajectòria política des de fa anys, i gent nova que s’aproxima per primera vegada a la candidatura de Gavà. Una candidatura feminista, ecologista i d’esquerres que intenta frenar aquesta dreta silenciosa i no tant silenciosa. Una dreta que voldria canviar el nostre país cap a un blanc i negre, que no ens agradava i que per sort l’esquerra hem pogut aturar a les eleccions generals”. Menacho confia que aquesta situació “sigui possible també a les municipals i a, més, que també tinguem més importància tenint en compte els números a les eleccions generals”.

Respecte a la candidatura amb la qual es presenta a les municipals del 26 de maig Menacho va assegurar que es tracta “ d’una llista diversa, per llei ja és paritària, té una participació de gent diversa del món ecologista, sindicalista, feminista, per tant amb diversitat de gent”.

A la presentació va estar acompanyat pel diputat Joan Mena qui va assegurar que “per nosaltres per la gent comuna per la gent de Catalunya En Comú, Gavà és un lloc estratègic, està en un entorn on els vots d’esquerra i els vots progressistes sempre han anat a parar a les candidatures que volen transformar la societat i treballar per una ciutat més sostenible, més justa, més solidària i on els veïns i veïnes estiguin al centre de la política. Això és el que representa avui la candidatura de Gavà En Comú”. Mena va recordar que “nosaltres l’espai del canvi, l’espai dels comuns vam tenir un molt bon resultat a les candidatures del 2015 i el que volem ara és estendre tot aquest municipalisme del canvi a altres localitats com per exemple Gavà”.

Respecte a que a Gavà no hi hagi una candidatura unitària dels comuns va explicar que “nosaltres hem treballat fins l’últim moment per fer un espai sòlid i on estiguin totes les persones que vulguin estar. Estem convençuts que a partir del 26 de maig ens tornarem a trobar amb tothom i en aquest cas amb una candidatura potent i forta aquí a Gavà com serà la candidatura de Gavà En Comú”.

José Antonio Menacho va ser escollit per unanimitat a les primàries. L’alcadable de Gavà en comú és Graduat Multimèdia per la Universitat Oberta de Catalunya i professor titular de l’escola de Treball de Barcelona.