Albert Massana va explicar algunes propostes del seu programa electoral
Albert Massana va explicar algunes propostes del seu programa electoral

Albert Massana, el cap de llista d’ERC a les eleccions municipals de 2019, durant la presentació oficial de la candidatura es va mostrar “mot satisfet de que el partit m’hagi escollit com a candidat” i va assegurar que està rodejat “d’un equip molt valent i treballador”.

Massana va presentar a l’acte, celebrar al restaurant la Taperia, els principis en els quals es basa el programa electoral que no són altres que els principis republicans: llibertat pel futur dels gavanencs i les gavanenques tant individual com col·lectiu, igualtat d’oportunitats i, solidaritat entre els barris. També volem també més transparència i sobretot que la participació de la ciutadania sigui mes efectiva”.

Massana assegura que “a vegades no cal inventar-se res, senzillament cal aplicar-ho”. La creació de llocs de treball és un dels seus objectius i entre les fórmules per aconseguir-ho, una d’elles està lligada al patrimoni que té la ciutat “tenim un patrimoni molt important amb un llegat neolític, de troballes romanes…i el que s’ha de fer es transformar-lo en motor econòmic”.

El programa també posa èmfasi en la neteja i el manteniment de la via pública, l’aparcament i la mobilitat sostenible, la igualtat i la inclusió social, la dinamització cultural, l’habitatge assequible i la protecció dels animals i del medi ambient.

El cap de llista d’ERC va avançar que “la candidatura està casi ultimada. És una llista nombrosa, que segueix les regles que s’ha imposat el partit. És a dir una candidatura cremallera integrada de forma paritària per homes i dones i on estaran representades les diferents sensibilitats de la ciutadania. Segurament hi haurà entre 4 o 5 noves incorporacions en els 10 primers llocs”.

L’acte de presentació va comptar amb la participació de la portaveu nacional d’Esquerra, Marta Vilalta qui va assegurar: “aquest any és un any ple de reptes. De fet comencem amb els judicis, per tant amb un atac a la democràcia i això és el que creiem que hem de guanyar a base de més democràcia”. Vilalta creu que les eleccions municipals i europees seran una oportunitat perquè a tots els municipis com a Gavà s’afermi “aquest projecte de República que volem” i així aconseguir “aquest país mol mes just, més llibre que volen”. Marta Vilalta es va mostrar convençuda que “Gavà també tindrà un protagonisme important i propi al llarg d’aquestes eleccions municipals”

Albert Massana és el portaveu del grup municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Gavà. Va néixer a Sallent (Bages) el 1963, té un fill i és llicenciat en Ciències Econòmiques i màster en Hisenda Pública. Treballa d’inspector de la companyia d’aigües i és membre d’Els Verds. Fou portaveu de la coordinadora Salvem El Calamot (2006-2011) i secretari de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Gavà (2012-2015).